Zbavte se tukových polštářů bez jizev: Laserem asistovaná liposukce je hit! (FOTO)

09.12.2013 | Krása a móda

Znáte to, při klasické liposukci se sice zbavíte nadbytečných tukových zásob, ovšem kůže v některých případech zůstává volná a nerovná. A to především u pacientů ve středním věku, kdy kůže svou elasticitu přirozeně ztrácí, či u těch, kteří mají vrozený nedostatek elasticity tkání.

A s tím si SlimLipo konečně dobře poradí. Čím to? Pomocí laserového paprsku se fixuje kůže i podkoží ke spodním vrstvám, díky čemuž zůstává pokožka mnohem více vypnutá a nehrozí nerovnosti.

„Stejně jako u klasické liposukce, čím je pacient mladší, tím je efekt liposukce jako takové větší. Ale díky laseru dochází k retrakci (stažení, vyhlazení) kůže a podkoží i u starších pacientů, kde již kůže není tak elastická. Tím pádem lze i jim tento zákrok v některých případech doporučit,“ konstatuje plastický chirurg Jiří Ferra z Perfect Clinic. Zároveň však coby specialista zdůrazňuje, že vše je samozřejmě nutné posuzovat individuálně. Fotografie z výsledku zákroku najdete zde.

Liposukci s využitím laseru lze použít u všech oblastí těla, tak jako při klasické liposukci. Ovšem vůbec nejefektivnější je právě v partiích, kde je kůže již svým charakterem málo elastická. Tedy v podbradku, na zadních plochách paží, na břiše či na vnitřních plochách stehen.

Jak funguje SlimLipo

Je jasné, že laserem asistovaná liposukce se od té klasické příliš neliší, jen pro část úkonu lékaři využívají speciální laserový přístroj. Každopádně i tento zákrok lze provést jen v lokální anestézii a s vlivem tumescentního roztoku, kterým se napustí celá oblast určená pro odsátí. Tumescentní roztok způsobuje znecitlivění tkání, ale hlavně rozvolní tukové buňky, které se tak snadno odsají. Poté přijde na řadu laserová kanyla, což je asi dva milimetry silné vlákno. „Laserový paprsek vlastně pracuje se dvěma vlnovými délkami polarizovaného světla a zatímco jedna rozpouští tuk, druhá způsobuje retrakci. Následně odsáváme již zkapalněný tuk jemnou kanylou,“ popisuje Ferra.

Obecně lze říci, že liposukce s využitím laseru je šetrnější ke tkáním. Po zákroku dostane pacientka či pacient elastický návlek, který nosí 14 dní ve dne v noci a dalších 14 dní jen na noc. Výsledný efekt lze zpozorovat téměř okamžitě, ovšem retrakce tkání pokračuje ještě následující tři měsíce. Zákrok není nijak bolestivý, a pokud jej lékař správně provede, nezanechá na kůži žádné stopy.

U podbradku i bez liposukce

Krůtí krk, ztráta kontury obličeje, nelichotivý podbradek. To je problém, se kterým se na lékaře Perfect Clinic obrací ročně stovka pacientů různého věku. Chtějí se zbavit výrazného projevu stáří chirurgicky, ale často nejde ani tolik o tukové zásoby jako spíš o volnou kůži. Proto klasická liposukce ne vždy splní očekávání dokonale. SlimLipo je řešení. „V této partii mnohdy postačuje již samotné ošetření laserem, a liposukce je tak minimální či ji vůbec není třeba,“ konstatuje plastický chirurg.

Valy paží bez jizev

Podobně podle Jiřího Ferry laserem asistovaná liposukce dokáže v některých případech nahradit jiné zákroky, které nemají esteticky ideální efekt – například plastiku valů na pažích či na stehnech. Dosud při ní byla v těchto partiích chirurgicky odstraněna přebytečná kůže, ovšem za cenu poměrně dlouhých a viditelných jizev. Miniinvazivní liposukce SlimLipo s využitím laseru může být dobrou alternativou, která nevzhledné jizvy eliminuje.

Stejný přístroj vyřeší i pocení

„Tím, že pracujeme se dvěma vlnovými délkami polarizovaného světla, které jsou přednostně absorbovány různými typy tkání a které lze samostatně nastavit a ovládat, můžeme tento přístroj použít i při léčbě hyperhidrosy (nadměrného pocení),“ vysvětluje princip Jiří Ferra a dodává: „Zákrokem neomezujeme pocení těla, které slouží k regulaci tělesné teploty, ale omezíme pocení v podpaží, které je společensky nepříjemné.“  

Více na www.perfectclinic.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat