Proměňte se v dokonalou dámu během 30 vteřin

Znáte to – ráno se normálně obléknete a nalíčíte do práce a najednou uprostřed dne zjistíte, že vás čeká událost, na které byste měla reprezentovat a vypadat jako ztělesnění elegance a ženskosti. Jenže na nějaké převlékání a komplikovaný make-up nemáte čas.

Nebojte, vykouzlit elegantní vzhled se dá za pouhých 30 vteřin – a nepotřebujete k tomu ani žádné sofistikované pomocníky.

Máme pro vás 3 různé způsoby, jak na to.

Zdůrazněte rty a řasy

Snad nic nepodtrhne ženskost tak, jako zvýrazněné oči a rty. Tenhle „recept“ můžete použít prakticky v každé situaci, navíc vyžaduje nejméně práce, takže budete dokonalá za pár vteřin.

Nejprve tedy pečlivě naličte řasy (pozor, žádné žmolky nebo slepené řasy připomínající hmyzí nožičky – ale stejnoměrně nalíčené a pečlivě oddělené).

Pak se zaměřte na rty. Rtěnku má v kabelce snad každá žena – použijte ji. Na slavnostnější příležitosti se nemusíte bát ani výraznějších odstínů. Jen pamatujte, že čím výraznější je barva rtů, tím méně by mělo vynikat další líčení (tedy žádné výrazné oční stíny apod.).

Nakonec upravte vlasy tak, aby líčení co nejlépe vyniklo. Máte-li dlouhé kadeře, stáhněte je do culíku či drdolu. Pokud vás zdobí krátký účes, máte situaci jednodušší.

Vsaďte na klasiku

Jsou situace, které vyžadují spíše umírněnou eleganci, nic křiklavého a příliš odvážného.

Sáhněte po tmavší, matné rtěnce. Vínové odstíny jsou ideální – rty zdůrazní, ale nepůsobí extrémně nápadně jako třeba klasická rudá nebo ostře růžová.

Na oči aplikujte nenápadné, spíše přirozené stíny bez třpytek. Druhou variantou je lehké kouřové líčení (ale to se hodí spíše k večerním událostem).

Pokud máte šaty s výstřihem či bez rukávů, aplikujte na holou pokožku tělové mléko – díky němu budou paže i dekolt vypadat jemně, upraveně a zmírní se případné vrásky.

Dopřejte si lesk a třpyt

Některé události nevyžadují usedlý vzhled, ale můžete si dovolit i odvážnější líčení. Přesto byste to neměla přehánět – třpytivý make-up je záludný, velmi snadno se dokáže proměnit v nepovedený vtip... Proto se snažte držet co nejpřirozenějších barev a tónů!

Korektorem zakryjte případné kruhy pod očima a zvýrazněte tak své oči. Do vnitřního koutku oka aplikujte světlý (nejlépe perleťový, bílý je moc výrazný a působí nepřirozeně) oční stín či linku.

Oční stíny použijte nejlépe v broskvových či jiných světlých, přirozených odstínech a aplikujte je tak, aby u vnitřního koutku byl odstín nejsvětlejší a u vnějšího nejtmavší.

Na rty pak aplikujte rtěnku či lesk, který je odstínem co nejpodobnější vaší přirozené barvě rtů (jde o to ústa jemně podtrhnout, nikoli zdůraznit na úkor zbytku líčení).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36
281 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat