Rtěnka k líčení neodmyslitelně patří. Poznejte základní tipy, které zajistí dokonalý vzhled

Pokud do vašeho každodenního líčení patří i rtěnka, pak jistě víte, že zajistit svým rtům dokonalý vzhled po celý den není jen tak. Jestliže ovšem nejste v používání rtěnky ještě tak zběhlá, ale rozhodně se téhle „vychytávky“ nechcete vzdát, máme pro vás několik základních tipů, které zajistí, že budete vypadat dokonale!

Co je tedy dobré vědět, aby se z vás stala „rtěnková profesionálka“?

Rtěnka patří na dokonalé rty

Pokud budete chtít rtěnkou zamaskovat popraskané a suché rty, pak věřte, že to nefunguje. Před aplikací rtěnky by měly být rty krásně hladké a jemné. Dopřejte jim rychlý (a jemný) peeling – naneste na rty oblíbený balzám (ve štědré vrstvě) a jemným kartáčkem je několikrát přejeďte.

Rtěnka patří na rty, ne zuby

Jedna z nejčastějších chyb, která dokáže úplně pohřbít dokonalost nalíčených rtů – rtěnka obtisknutá na zubech. Jak tomuhle faux pas zabránit? Po nanesení rtěnky na rty si do pusy strčte (umytou) špičku ukazováčku, rty ji pevně obemkněte a prst pomalu vytahujte. Rtěnka, která by jinak skončila na zubech, zůstane na ukazováčku.

Rtěnka se nejlépe aplikuje štětečkem

Abyste dosáhla perfektního tvaru namalovaných rtů, nanášejte rtěnku raději tenkým štětečkem.

Rtěnka nemusí (ale může!) vypadat jako na obrázku

Přemýšlíte, proč rtěnka ve vzorníku nakonec vypadá jinak než na vašich rtech? Pamatujte, že především světlejší odstíny jsou ovlivňovány přirozenou barvou vašich rtů, která může konečný odstín lehce proměnit. Jaké je řešení? Nejprve na rty naneste korektor a pak teprve rtěnku.

Rtěnku nanášejte ve dvou vrstvách

Abyste zajistila, že rtěnka dlouho vydrží, po první aplikaci přiložte ke rtům ubrousek a „odsajte“ ze rtů mastnotu. Poté rty znovu naličte.

Rudá rtěnka pro každou ženu

Rudá rtěnka je klasikou, která sluší každé ženě. Ovšem v tom správném odstínu! Jestliže přemýšlíte, jak takovou rtěnku vybrat, tady máte stručný návod. Pokud máte světlou pleť, pak sáhněte po rudé rtěnce s modrým základem. Ženy s olivovou pletí neudělají chybu s oranžovým základem rudé a pro ženy tmavší pleti se hodí vínově červená.

Zlomená rtěnka není žádné neštěstí

Pokud se vám zlomí oblíbená rtěnka, nezoufejte – prostě odlomenou část, respektive její spodní konec, lehce nahřejte nad plamenem (ne moc zblízka, jen tak, aby se trochu roztekla) a přitiskněte ke zbytku rtěnky, který zůstal v aplikátoru.

Rtěnce teplo nesvědčí

Jak nejlépe skladovat rtěnku? Vydrží bez problému i pokojovou teplotu, ale v létě jí raději vyhraďte místo v chladničce (to samé platí, pokud máte vytopenou koupelnu apod.). Rozteklá rtěnka se nejen rychleji kazí, ale také mnohem hůře aplikuje!

Rtěnka může simulovat plnější rty

Jak dosáhnout zdání, že máte plnější rty? Prostě naličte tmavším odstínem své oblíbené barvy celé rty a jejich střed pak ještě „vymalujte“ stejnou barvou ve světlejším odstínu.

Rtěnka z oblečení nakonec pustí

Jak odstranit rtěnku z oblíbené bílé blůzy? Zkuste umazané místo nastříkat lakem na vlasy, nechejte chvíli působit, poté setřete a hoďte do pračky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat