Hříchy, kterými škodíte svým vlasům

Která žena by netoužila po krásných, zdravých a bohatých vlasech. A tak o ně pečujeme, jak to jde. Jenže co když jim některými svými zásahy spíše škodíme?

V čem při péči o vlasy nejvíc hřešíme?

Nečistíme hřebeny a spol.

Ačkoli vlasy si myjeme pravidelně a pečlivě, o hřebeny se často tak nestaráme. Chyba. Ulpívá na nich spousta nečistot a zbytky vlasové kosmetiky, které si při česání vracíte zpět na hlavu. A tím vlasům rozhodně neprospíváte.

Používáme příliš těsné gumičky

Pokud si vlasy svazujete do culíků a spol., rozhodně k tomu používejte měkké textilní gumičky. Jinak hrozí, že vlasy zpřelámete a poškodíte. Nikdy vlasy neutahujte příliš napevno!

Plácáme na ně až moc chemie

Kolik vlasových produktů používáte? Šampon, kondicionér, masky, tužidla, laky, stylingové gely… Pak trochu přibrzděte. Ani vlasům chemie totiž dvakrát nesvědčí. Zkuste čas od času některý z produktů vynechat, případně ho nahraďte čistě přírodním (například domácí masky a zábaly jsou skvělé).

Fénujeme je moc horkým vzduchem

Při vysoušení vlasů fénem nastavte přístroj na co nejchladnější vzduch. Ano, vlasy budou prosychat o něco pomaleji, ale alespoň je tolik neponičíte horkem.

Vynecháváme návštěvu kadeřníka

Je důležité vlasy pravidelně zastříhávat. Předejdete tak jejich třepení a ničení. Kadeřníka byste měla navštívit na zastříhnutí tak jednou za 4 až 6 týdnů. Nikdo neříká, abyste se nechala ostříhat úplně, ale konečky by měly mít pravidelnou péči v podobě nůžek.

Pročesáváme od kořínků ke konečkům

Především dlouhé vlasy by se měly pročesávat od konečků – rozdělte je na několik pramenů a ty rozčesávejte postupně, od konečků směrem vzhůru. Zabráníte jejich poškození a zbytečnému vytrhávání.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat