Prostreno.cz

Obličejové masky z kurkumy. Jedna ingredience, spousta výhod

Je vaše kůže absolutně bez života? Chcete zabránit předčasnému stárnutí a vyhnout se vráskám ve tváři? A co kdyby vám někdo řekl, že lékem na tohle všechno je snadno dostupná ingredience, kterou pravděpodobně máte doma!? Použijte kurkumu!

Kurkuma dodává chuť a barvu mnoha pokrmům, ale také má léčebné vlastnosti. Pomáhá při léčbě akné, snižuje známky stárnutí (vrásky), pomáhá odstranit pigmentaci a důsledky opalování, je vhodná pro všechny typy pleti. Proto je kurkuma tolik oblíbenou součástí obličejových masek. Mimochodem, taky si můžete nějakou vyrobit….

Růžové mléko (suchá kůže)

Potřebujete 1 čajovou lžičku prášku z kurkumy, 1 lžíci rýžového mléka, 2–3 kapky libovolného esenciálního oleje a 1/2 lžíce růžové vody. V misce smíchejte všechny ingredience a ujistěte se, že neobsahuje hrudky. (Směs by měla být hladká.) Po základní přípravě masky si vezměte štětec a naneste velké množství na obličej a krk. Nechte působit nejméně 25 minut, omyjte obličej vlažnou vodou a jemně jej osušte suchým ručníkem.

Kukuřičná mouka a jogurt (mastnější pleť)

1 lžíce kukuřičné mouky, 1 lžíce jogurtu, 1 čajová lžička prášku z kurkumy a 1/2 lžíce vody. To je vše, co potřebujete pro svoji tvář, pokud máte mastnou pleť.

Smíchejte všechny ingredience dohromady. Pokud je směs příliš suchá, přidejte odpovídající množství vody. Až maska bude tak akorát, použijte štětec a aplikujte svůj výtvor na obličej a krk. Počkejte alespoň 20 minut, nebo do té doby než maska uschne. Umyjte si obličej vlažnou vodou a jemně tvář osušte.

Limetková šťáva a med (zesvětlení pokožky)

Občas se stává, že opálení není příliš žádoucí. Jak pleť zesvětlit? Připravte si 1 čajovou lžičku kurkumy, 1 lžíci medu a 1 lžičku čerstvé limetové šťávy. A postup?

Smíchejte všechny ingredience dohromady a směs aplikujte na obličej a krk. Nechte působit po dobu 20–30 minut a omyjte tvář vlažnou vodou.

Kokos a kurkuma (akné)

Trápí vás spíš pupínky? Spolehněte se na zázrak složený z 1 polévkové lžíce kokosového oleje a ¼ lžíce kurkumy. Ingredience dobře promíchejte, aplikujte na obličej a krk a po 20 minutách omyjte vlažnou vodou. Opakujte aspoň dvakrát týdně.

Rajčatový protlak (pokožka podrážděná sluncem)

2 čajové lžičky kurkumy, 1 lžíce rajčatového pyré, 1/2 lžíce jogurtu. Přesně tohle zachrání vaši pleť podrážděnou sluncem. Smíchejte všechny přísady a vytvořte pastu. Tu dejte na postižené oblasti a nechte 20 minut odpočívat, poté umyjte vlažnou vodou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat