Prostreno.cz

Domácí pomazánky nejen ke svačině

Chystáte oslavu, přepadla vás nečekaná návštěva nebo si jen chcete zakousnout něco dobrého při sledování oblíbeného pořadu? Pomazánky jsou rychlou a chutnou svačinkou, nezaberou příliš mnoho času při jejich přípravě a se správnými ingrediencemi se mohou stát oblíbenou součástí vašeho jídelníčku. Vyzkoušíte ty naše?

Hermelínová pomazánka na chlebíčky

Na tuhle vynikající hermelínovou pomazánku budete potřebovat 100 g šunky od kosti, hermelín (případně camembert nebo brie), kelímek pomazánkového másla, dvě lžíce majonézy, dva kusy jarní cibulky, dvě vajíčka natvrdo, jednu lžičku kremžské hořčice, sůl a pepř.

Šunku, vejce a cibulku nakrájejte na drobné kostičky. Sýr taktéž nakrájejte nebo ho nahrubo nastrouhejte, pokud není ještě příliš uzrálý. V misce tyto suroviny smíchejte a přidejte kelímek pomazánkového másla. Až se ingredience dokonale spojí, ochuťte pomazánku hořčicí, majonézou, solí a pepřem. Dle chuti je možné do pomazánky přidat nasekanou petrželku nebo pažitku. Podávejte na opečených toustech nebo oblíbeném pečivu.

Zdravá zeleninová svačinka pro děti

Pokud se vám nedaří přimět své ratolesti ke konzumaci zeleniny, tahle jednoduchá pomazánka zaručí úspěch i u těch nejnáročnějších strávníků. Na její výrobu budete potřebovat jednu kedlubnu, kostičku lučiny, jedno vejce, špetku soli, lžičku másla a špetku majoránky.

Vejce uvaříme natvrdo a žloutek ještě zatepla utřeme s máslem. Vařený bílek a kedlubnu nastrouhejte najemno a smíchejte se směsí žloutku a másla. Nakonec přidejte lučinu a dochuťte solí a majoránkou.

Křenová klasika

Křenová pomazánka je skvělá k večernímu posezení u skleničky nebo jako rychlé a chutné pohoštění pro neočekávané návštěvníky. K její výrobě potřebujete jen pár ingrediencí. Připravte si čtyři lžíce najemno nastrouhaného křenu, čtyři plátky šunky, dva kusy jarní cibulky, jednu lžičku kremžské hořčice, dvě lžíce majonézy, vaničku nízkotučného tvarohu a špetku soli.

V míse smíchejte tvaroh s majonézou a hořčicí, přidejte na malé kostičky nakrájenou šunku a cibulku. Nakonec přidejte křen. Množství křenu se nemusíte striktně držet, pokud je ostřejší, přidejte ho méně. Pokud nemáte čerstvý křen, je možné použít také smetanový křen ve skleničce. Nakonec pomazánku osolte a dobře promíchejte. Je ideální na jednohubky, ale můžete jí použít i do klasických šunkových rolek.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat