Hrdinové nejen na plátně aneb Koho zachránil Brad Pitt a další?

Známe je většinou jako hvězdy filmového plátna, kde si občas nějakou tu roli akčního hrdiny vystřihnou, ale tyhle slavné osobnosti se staly hrdiny i ve skutečném životě.

Před nedávnem obletěla svět zpráva popisující, jak herečka Kate Winslet vynesla z hořícího domu seniorku. Kate ale není jedinou celebritou, jíž se podařilo zachránit lidský život.

Kate Winslet

Kate byla hostem miliardáře Richarda Bransona, když jeho sídlo zasáhl blesk a v domě vypukl požár. Herečka se nejprve přesvědčila, že jsou v bezpečí její děti a poté se vydala zpět do hořícího domu, kde našla Bransonovu 90letou matku, již vynesla ven do bezpečí.

Podle hostitele Kate záležitost komentovala poměrně s klidem: „Bylo to jako při natáčení filmu, když čekáte, až režisér zakřičí ‚stop‘, jenže ta slova prostě nepřišla.“

Harrison Ford

Když v roce 2000 volala ve wyomingských horách rádiem o pomoc skupinka turistů, záchranářem, který jejich prosby vyslyšel, nebyl nikdo jiný než sám Harrison Ford. Herec totiž vlastní helikoptéru a má-li příležitost, dobrovolně vypomáhá městu Jackson ve Wyomingu se záchrannými misemi (čímž navíc městskému rozpočtu ušetří značnou částku peněz – kdyby si totiž město najalo jiného pilota, stálo by ho to 1000 dolarů na hodinu). O rok později se Fordovi podařilo zachránit lidský život, když našel v Yellowstonském národním parku pohřešovaného 13letého chlapce, který zabloudil.

Vin Diesel

Akční herec si na vlastní kůži vyzkoušel scénu jako vystřiženou z nějakého filmu. Při své projížďce na motorce v Hollywoodu jel za autem, které dostalo smyk, převrátilo se a začalo hořet. Vin Diesel neváhal a ze zadních sedadel hořícího auta vytáhl dvě děti, čímž jim najisto zachránil život.

Demi Moore

Některé hvězdy neberou svůj účet na Twitteru na lehkou váhu. Když se jedna z hereččiných fanynek na sociální síti svěřila, že se chystá spáchat sebevraždu, rozhodla se Demi, že ženě pomůže – rozšířila její zprávu co největšímu počtu uživatelů, tak aby našla někoho, kdo ženu zná. To se nakonec podařilo. „Zaznamenali jsme hned několik telefonátů, které nás na základě zpráv z Twitteru informovaly o osobě, u níž existovalo riziko, že spáchá sebevraždu. Díky nim se nám podařilo ženu zachránit a poskytnout jí potřebnou pomoc,“ potvrdil policejní mluvčí v San Jose.

Matthew McConaughey

V roce 2001 poskytl herec první pomoc ženě, jež zkolabovala na festivalu v Torontu. Díky jeho pohotové reakci se povedlo ženu zachránit.

Tom Cruise

Herec si může připsat hned tři hrdinské činy – v roce 1996, když natáčel snímek Mission Impossible, pomohl na ulici oběti přepadení, jíž zavolal sanitku a následoval ji i do nemocnice, kde za ni zaplatil účet za ošetření ve výši 7000 dolarů. O tři měsíce později pomohl třem chlapcům, již byli davem natlačeni na železné zábradlí, když čekali na své oblíbené hvězdy během premiéry jednoho z filmů. A aby toho nebylo málo, v létě téhož roku zachránil při plavbě na své jachtě skupinu lidí, jejichž člun se vznítil.

Brad Pitt

Během natáčení svého nejnovějšího filmu si Brad všiml, že při davové scéně spadla jedna z komparsistek. Herec rychle přerušil své hraní a vrhl se dívce na pomoc, dřív než ji ostatní ušlapou.

Sean Penn

Herec se rozhodl aktivně pomáhat lidem postiženým záplavami po hurikánu Katrina v roce 2005 – na člunu se v New Orleans zúčastnil záchranných akcí a vytahoval oběti z vody. Loni zase pomáhal lidem postiženým zemětřesením na Haiti, kde pomáhal zajistit tábor pro 55 tisíc obětí přírodní katastrofy.

John Travolta

Také John Travolta využil svých schopností pilota a vydal se pomáhat na Haiti, kam ve svém Boeingu 707 přepravil 6 tun humanitární pomoci v podobě potravin a léčiv.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat