Prodělala jsem otřesný potrat v pátém měsíci, přiznala Milla Jovovich

28.05.2019 | Osobnosti

Herečka Milla Jovovich třetí těhotenství utajila před novináři a veřejností až do pátého měsíce. V polovině tohoto měsíce plod potratila. Předčasný porod skončil smrtí plodu a v duši ukrajinské rodačky zůstala doživotní jizva. Dodnes se ze zážitku nevzpamatovala a podle svých slov ani nevzpamatuje. Hovořit o něm se ale rozhodla jen proto, že v USA roste počet států, které chtějí potrat postavit mimo zákon.

Třiačtyřicetiletá hvězda má s manželem Paulem W. S. Andersonem jedenáctiletou Ever a čtyřletou Dashiel. Dva roky po porodu Dashiel Milla zažila otřesný potrat.

Ve státě Georgia teď vstoupil v platnost zákon, který kriminalizuje potraty po šestém týdnu těhotenství.

Nejhorší zkušenost života

„Nerada se pletu do politiky, dělám to opravdu jen tehdy, když musím, tohle je ta chvíle. Pokud někdo dál číst nechce, varuji ho předem. Právo nás žen mít možnost využít bezpečný potrat s pomocí zkušených lékařů je opět ohroženo. Minulé úterý guvernér Georgie Brian Kemp podepsal drakonický zákon, který činí trestným činem potrat po šestém týdnu, tedy dříve, než žena může zjistit, že je těhotná, a je jedno, jestli byla znásilněná nebo šlo o incest… Potrat je dost drsná zkušenost pro ženy na emocionální úrovni, aniž projde možnými nebezpečnými a nehygienickými podmínkami. Já sama jsem prodělala před dvěma roky nouzové přerušení těhotenství. Byla jsem v polovině pátého měsíce těhotenství a natáčela ve východní Evropě. Začala jsem předčasně rodit a řekli mi, že to musím prodělat v bdělém stavu. Byl to jeden z nejhroznějších zážitků, jakými jsem kdy prošla. Pořád mám noční můry. Byla jsem sama a bezmocná. Když si představím, že budou muset ženy podstupovat potrat ještě v horších podmínkách kvůli novému zákonu, zvedá se mi žaludek… Dostala jsem se do nejhorších depresí mého života a musela extrémně tvrdě pracovat na tom, abych se z toho dostala. Přerušila jsem kariéru, izolovala se na několik měsíců a musela se tvářit silně před svými úžasnými dětmi. Začala jsem zahradničit, jíst zdravěji a denně cvičit, protože jsem nechtěla užívat antidepresiva, pokud jsem nevyčerpala všechny ostatní možnosti. Díkybohu jsem byla schopná se z toho osobního pekla sama vyškrábat bez léků, ale vzpomínky na to, čím jsem prošla a o co jsem přišla, mě budou pronásledovat do poslední chvíle života,“ napsala Milla v reakci na americkou vlnu zákazů potratů.

Podobný zákon jako v Georgii se snaží prosadit také v Ohiu, Mississippi, Kentucky, Iowě a Severní Dakotě.

„Nikdy jsem o tom nechtěla s nikým mluvit, ale události posledních dní mě k tomu donutily,“ tvrdí herečka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat