Komentáře k článku

konatovka 14.12.2019

Nijak zvlášť to nesleduji, ale mám na to svůj názor, když se něco dozvím z médií.:-O

ovace 10.12.2019

ano, sleduji

Jane 08.12.2019

Republika !!!

Lada 08.12.2019

Souhlasím s tím, že by měli osekat oficiální část rodiny, ať monarchii zastupují, ale neformálně, podle mě se spíše přiživují. Proč by Beatrice nebo Eugenie měly obývat nějaké paláce? Jsou mimo následnictví, nedává to logiku. Děti Edwarda a Anny žijí obyčejným životem a taky to jde. Jinak si myslím, že by královna měla oficiálně předat následnictví přímo Williamovy a Kate a v klidu žít v ústraní.

gabriella 07.12.2019

*1*A mi se líbí, jak si věří, že tady ještě za ten rok a půl bude*1*

Zuzana Švecová 07.12.2019

Králem by měl být už nyní princ William s chotí. Ale záleží, co chce nebo nechce královna.

DK 07.12.2019

Jak tvrdí to "důvěrný" zdroj z Buckinghamského paláce, královna uvažuje o odchodu na odpočinek, ale nikdy se nevyjádřila o termínu odchodu - pouze sdělila, že by to mohlo být "někdy po jejích pětadevadesátých narozeninách" - (podle jpost.com "may abdicate the throne in 18 months"), ovšem o tom, že by jako regent vládl Charles není nikde ani čárka. V nedávné době se objevila informace o královnině rakovině - NEBYLA TO PRAVDA - a deník The Sun byl dokonce za tuto informaci zažalován pro pomluvu a musí se králově omluvit. Takže bacha na to!

Martin 06.12.2019

Princ Charles předvedl, že dokáže vést firmu. Ano, ta jejich firma Urozené panoptikum Ltd. dojí britský rozpočet docela slušně.

aster Martin 06.12.2019

No ano, ale vést firmu a dojit firmu jsou dvě různé věci - ale co, třeba umí obojí... :-)

xxkouckaxx 06.12.2019

jakou moc ? dyk jsou to jen loutky

nea 06.12.2019

Moc tomu nevěřím že právě on bude vládnout.

Marcel nea 06.12.2019

Samozřejmě, že bude. Je to nejstarší syn královny a první nástupce trůnu.

Květa 06.12.2019

Já bych toto království zrušila...žít z peněž poplatníků je vydírání.K čemu to? Maji se dobře a lidé chudnou.:-)

aster Květa 06.12.2019

A myslíte, že když zrušíte království, lidé proto zbohatnou? U nás by mělo smysl zrušit příspěvky jisté skupině lidí, o kterých všichni víme, že nikdy nepracovali a pracovat nebudou - to by byla úspora! A naši politici jsou taky placeni z našich daní - jste spokojená s tím, jak si vedou? Já ne - a co s tím nadělám - to bych radši brala to království - oni aspoň své povinnosti vůči státu a národu berou vážně - a to i na úkor svého pohodlí *16*

Halrik 06.12.2019

V roce 2021 bude soušasné královně 95 let. To je věk, kdy většina lidí je dvacet let po drnem a z těch pár co jsou naživu si většina tyká se strejdou Alzheimerem a i ti co se tomuhle prokletí vyhnuli jsou... rádi, že alespoň nějak zvládají základní životní potřeby a funkce, pokud vůbec. Představa že v tomto věku někdo, byť o něco hůře než dříve, zvládá důstojně! vést celé Spojené Království... neskutečné. Ale ať už bulvární Sun vymyslel cokoliv (je to asi tak zhruba stejně důvěryhodný zdroj jako u nás Blesk) - čas na odchod si myslím že určitě je. Nic proti královně, naopak - ale copak někdo chce aby se "uvládla" k smrti? Aby s to s ní někde šlehlo na audienci? Aby nerozdýchala nějaký další průšvih nějakého člena její velké rodiny? Nebo aby vládla "za hranu" svět by se měl stát svědkem nějakého stařeckého selhání ve velkém? Navíc, jak podotkl samotný zdroj (Sun) - královnu už celá její rodina (pochopitelně) zastupuje drtivou většinou (jen Charles absolvoval 2x více událostí než královna). To co udělal Boris byla neskutečná prasárna (pokud to tak bylo) shodná se "šmejdovstvím" z našich krajů - prostě starou paní oblbnul a místo něj se znemožnila ona. Charles není zrovna mladík, ale myslím že William by se měl pár let ještě věnovat rodině, má malé děti - a za takových deset let to vzít od Charlese, což je vzhledem k regentově věku celkém reálné. A královna dostane šanci na doufejme co nejvíc let klidného života.

Lada Halrik 08.12.2019

Naprosto s Vámi souhlasím.

Franta 05.12.2019

Toho všiváka Charlese jako krále si nedovedu představit. Raději bych bral jeho syna. Nikdy mu nezapomenu že se vykašlal na svojí ženu..

aster Franta 05.12.2019

Chyba byla už to, že se vůbec vzali - on celou dobu chtěl Camillu a Dianu si vzal z nutnosti - podle všeho ho zpočátku milovala, ovšem ta romantika ji asi brzo přešla. To, že se na Dianu dřív nebo později vykašle, se dalo předpokládat - musela to taky tušit, přesto do toho šla.

Hana 05.12.2019

Zažila jsem nálady obyčejných Britů v průběhu 30 let a myslím, že i když monarchie má své zákonitosti v nástupnictví na trůn, adorovaným členem královské rodiny byl a zřejmě i je princ William.

majabac129 05.12.2019

Princ Charles bude skvelým vládcom. Už aby to bolo čím skôr.

helus 05.12.2019

Není mi vůbec sympatický.

Franta helus 05.12.2019

Mně taky za to že se vykašlal na Dianu.

pavel Franta 06.12.2019

přidejte fotku at se podíváme jak je to u vás s tou sympatií

aster 05.12.2019

Královna už sice má úctyhodný věk, ale otázka je, kdo si na jejím místě přeje raději prince Charlese a proč...dvě uvedená selhání nejsou určující - to první mohlo být úmyslně narafičeno. To druhé evidentně vychází z toho, že královna nechtěla zasáhnout princovy dcery, z nichž jedna má před svatbou.

monarchie aster 05.12.2019

Princ Charles je první syn královny -vždy prvorozený - v nároku na trůn monarchie UK dle jejich pravidel, sice není všem lidem sympatický kvůli Dianě atd., určitě svou roli zastane dobře. Další následník trůnu je sympatický, oblíbený princ William celý podobou mamince Dianě.

aster monarchie 06.12.2019

Ano, to je fakt - to nelze popřít - pokud se královna rozhodne odstoupit, je on první na řadě. Jeho vztah s Dianou byl od začátku nešťastný, protože miloval jinou ženu a navíc nejsme schopni posoudit, jak moc byl pod nátlakem, aby se oženil s Dianou - to, jak to pak s nimi dopadlo, bylo asi jen logické vyústění celé situace - Diana taky nebyla svatá. Kvůli tomu ale princ Charles neztrácí nárok na trůn. Jen mě zaujalo to náhlé hledání chyb na královně - ovšem tady je taky třeba počítat s tím, že informace jsou zkreslené a neúplné. Královna musí vědět, jestli své povinnosti zvládá nebo ne.

kamila76 05.12.2019

utíká to - královna má už svůj věk

glady 05.12.2019

kdo si počká, ten se dočká *1*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat