Božská Brigitte Bardot: Ikona, která umí vynést 1,1 miliardy korun!

Německý playboy Gunter Sachs byl manželem herečky a ochránkyně zvířat Brigitte Bardot (77) na konci šedesátých let. Krásnou hvězdu druhé poloviny minulého století přitom měl doma zvěčněnou v mnoha uměleckých dílech. Ty se teď dražily v Londýně, kde vynesly v přepočtu více než 1,1 miliardy korun.

Nejcennějším kusem byl Self Portrait od Andyho Warhola, který se v aukční síni Sotheby‘s nakonec prodal za 8,5 milionu dolarů – asi 171 milionů korun. Sachs jej přitom koupil pět let po rozvodu s Brigitte v roce 1974.

Herečku v šedesátých letech přitom dostal tím, když nad její vilou na francouzské Riviéře létal helikoptérou a zasypával ji z ní tunami rudých růží. Svatbu měli 14. července 1966 v Las Vegas.

Sachs většinu uměleckých děl vlastnil ve svém sídle ve Svatém Mořici. Švýcarská rezidence se stala místem, kde si minulý rok vzal život. Sebevraždou řešil neléčitelnou Alzheimerovu chorobu.

Brigitte vzkázala Hollywoodu: Neopovažujte se o mně točit film!

Hollywoodští tvůrci se o ní chystají natočit film. Ji to ale zvedá z židle a v žádném případě si nepřeje, aby snímek o ní a jejím životě vznikl v době, kdy ho sama může vidět. Nechápe drzost, s níž se do jejího já pokusí vžít jiná herečka ještě před její smrtí.

Film Bardot přitom chystá režisér Kyle Newman, který chce do hlavní role obsadit svou manželku Jamie King.

„Vůbec s tím filmem nejsem v pohodě, navíc když mi o tom nikdo neřekl a když jsem tomu nedala vůbec svolení, ani jsem nevybrala osobu, která mě bude hrát,“ zlobila se ochránkyně zvířat ve francouzském rozhlase.

„Film o mém životě? Ale já nejsem mrtvá! Neměli by se vůbec odvážit to točit, aniž mi to řeknou. Jestli to udělají, budou lítat jiskry!“ vzkázala filmařům Brigitte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat