Britská královna je čokoholička

29.02.2020 | Osobnosti

Britská královna Alžběta II. nikdy nesní nic, co obsahuje česnek. Jednoduše proto, že denně mluví se spoustou lidí, které nechce vystavovat nepříjemnému dechu. Ale jsou naopak potraviny, které miluje a kterým nikdy neřekne ne. Třeba máslu a smetaně. Největší slabost má ale pro čokoládu. A vždy si ráda ochutná lahodný čokoládový pudink.

„Královna je absolutní čokoholička. Cokoli, co jsme napsali do výběru z menu a v čem byla čokoláda, si podtrhla. Má knihu s jídelníčkem v červené kůži a do ní se vpisují návrhy na menu. Kuchaři vymyslí menu a ona jen proškrtá, co nechce,“ tvrdí šéfkuchař Darren McGrady v rozhovoru pro magazín HELLO!.

Alžběta II. nemá vůbec ráda čokoládu bílou. Dává přednost té tmavší. A miluje čokoládové lanýže značky Charbonnel et Walker. Osm pralinek ale vyjde na 450 korun. Vskutku královský luxus. Firma má historickou souvislost s britskou královskou rodinou. Byl to právě princ Edward, syn královny Victorie a později král Edward VII., který v roce 1875 doporučil jisté paní Charbonnelové, aby uzavřela své podnikání v Paříži a založila si podnik v Londýně. Dodnes se tyto bonbony vyrábějí ručně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat