I hollywoodské celebrity trpí poporodní depresí

Říká se, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A pokud jde o poporodní depresi, ta tiše obchází i ve světě známých tváří. Které slavné mámy ji mají za sebou?

Narození dítěte je bezesporu jedním z nejšťastnějších okamžiků v životě ženy. Některé čerstvé maminky po něm ale zažívají hodně těžké chvíle, a to i když se svého uzlíčku štěstí nemohly dočkat celé těhotenství. Obecně se za poporodní depresi označuje stav, při němž se objevuje permanentní úzkost, pocit otupělosti i nechutenství. Dalšími příznaky jsou pak poruchy spánku, malátnost, nízké sebevědomí, neschopnost navázání pouta s miminkem, náladovost, nebo dokonce panika. Své o to vědí i tyhle slavné dámy!

Gwyneth Paltrow se ocitla na dně

Gwyneth Paltrow jakožto oblíbená herečka a zpěvačka jde od jednoho profesního úspěchu ke druhému. Ovšem v soukromí to vždycky nebylo tak růžové, jak by se mohlo navenek zdát. Hlavní hvězda snímků Sedm, Srdcová sedma nebo Krevní pouto se nijak netají tím, že s příchodem druhého syna trpěla těžkou poporodní depresí, s níž se léčila šest měsíců.

„Cítila jsem se jako úplná zoombie. Neměla jsem přístup ke svému srdci. Neměla jsem pod kontrolou emoce. Nemohla jsem komunikovat. Život jako by mě úplně míjel, bylo to strašné,“ svěřila se blondýnka v interview, které otiskl magazín Glamour.

Drew Barrymore potkalo nečekané překvapení

Podobné zážitky v médiích mnohokrát zmiňovala i talentovaná Drew Barrymore. Při jednom rozhovoru pro časopis People se svěřila, že po prvním porodu zářila štěstím, proto očekávala, že podruhé to bude stejné. Nicméně opak byl pravdou, neboť se dostavila deprese, jakou si nikdy předtím neuměla ani představit. A to se tato herečka s psychickými problémy potýkala už v mládí. Těsně před patnáctými narozeninami se totiž pokusila o sebevraždu.

Adele musela přerušit kariéru

Se svým příběhem o poporodních depresích se po dlouhých měsících utrpení podělila i uznávaná zpěvačka Adel, která se kvůli špatnému duševnímu stavu na čas stáhla do ústraní.

„Když se mi narodil syn, bylo mi opravdu hrozně. Nikomu jsem o tom tehdy neřekla, nevěděla jsem, jak. A taky jsem se trochu styděla. Jenže potom mi došlo, že určitě nejsem jediná, že takový problém má možná mnoho žen. Je třeba o tom mluvit, jinak vás to úplně pohltí,“ svěřila se Adel reportérovi měsíčního žurnálu Vanity Fair.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat