Alžběta II. je na trůnu už jen formalitou

16.06.2020 | Osobnosti

Britská královna Alžběta II. je podle britských znalců monarchie vlastně už jen formální hlavou státu. Podle předního biografa Andrewa Mortona se kvůli věku a pandemii nemůže vrátit plně k výkonu svého úřadu. S devětadevadesátiletým manželem jsou izolováni na hradě Windsor a mnoho se v tom nezmění ani v blízké budoucnosti. Většinu činností tak po královně musí převzít princ Charles, který se tak de facto stane regentem.

„Brutální pravdou je, že její vláda efektivně skončila. Ten virus poškodil monarchii mnohem víc než Oliver Cromwell. Koronavirus umístil prakticky Charlese na trůn. Je to hrozně smutné, ale vůbec si nedokážu představit, jak by se královna vrátila ke své práci. Virus způsobující COVID-19 neodejde jen tak a bude mezi námi měsíce, ne-li roky. Pokud by se nakazila, mohla by zemřít, ale také ohrožuje jejího manžela prince Philipa,“ uvedl Andrew Morton v rozhovoru pro deník The Telegraph.

Královna se tento týden poprvé v historii objevila na skupinovém videohovoru. Připojila se k dceři princezně Anně, aby poděkovaly zdravotníkům za jejich práci v době největší krize pandemie.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat