Zákulisní drby o kultovním Hříšném tanci

Mysleli jste si, že „Hříšný tanec“ znáte nazpaměť popředu i pozadu? Tak následující věci jste nevěděli určitě!

Taky jste viděli film „Hříšný tanec“ stejně často jako my? Pak taky určitě znáte všechny detaily před i za kamerou. Nebo ne? Tyhle věci jste určitě nevěděli.

Co vás na Hříšném tanci překvapí

  • Hlavní hrdince Baby Housmen, kterou hrála Jennifer Grey, bylo ve filmu pouhých 17 let. Nicméně Jennifer Grey bylo v době natáčení o celých deset let více.
  • Ve skutečnosti se Jennifer Grey a Patrick Swayze moc nemuseli. Tedy správněji – nemohli se vystát. Oba herci spolu před Hříšným tancem pracovali na jiném filmu a už tam si pravidelně vjížděli do vlasů. Také byl Patrick Swayze nejdříve razantně proti, aby Jennifer Grey hrála jeho partnerku. Nicméně nutno dodat, že s postupujícím natáčením se jejich vztah začal zlepšovat.
  • Děj filmu se odehrává ke konci léta, ale točil se v říjnu. Při trénování zvedačky byla voda v rybníku tak studená, že hercům modraly rty. A to je také důvod, proč z této slavné scény nejsou natočené žádné pohledy zblízka.
  • Roli Johnyho měl původně hrát Billy Zane (známý například z filmu Titanic). Nakonec ale roli nezískal, protože před kamerou s Jennifer Grey příliš neladili. Také o roli Baby se ucházelo více hereček – kromě jiných například i Sarah Jessica Parker (Sex ve městě).
  • Původně se jednalo o další z řady letních romantických filmů. Vynaložené náklady na jeho natočení tak nakonec nepřekročily 6 milionů dolarů. Jeho nečekaný úspěch a celosvětové šílenství mu nakonec vydělaly neuvěřitelných 214 milionů. Naproti tomu pokračování Dirty Dancing 2, které chtělo navázat na úspěch prvního filmu, stálo 25 milionů, ale vydělalo pouhých 14 milionů.
  • Úplně první, kdo věděl, že bude ve filmu hrát a měl přislíbenou roli, byla Cynthia Rhodes, která si zahrála Penny.   
  • Také scéna v lese před zkoušením zvedačky ve vodě se musela trochu upravit. Protože se točilo na podzim, většina listí na stromech už byla žlutá, a tak všechny listy, co vidíte v záběru, štáb nastříkal nazeleno.
  • Scéna, kdy Baby a Johny tančí a zpívají v tanečním studiu na písničku Hey, baby, byla do filmu zařazena mimo scénář. Je to totiž záznam toho, jak spolu Patrick Swayze a Jennifer Grey „blbli“ na place.
  • Titulní píseň „The Time of My Life“ získala v roce 1988 Oscara za nejlepší filmovou hudbu.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat