Královna je u Britů stále nejpopulárnější členkou rodiny

03.11.2020 | Osobnosti

Britská sociologická společnost YouGov provedla průzkum veřejného mínění týkající se britské královské rodiny. Mimo jiné z dat vyšlo najevo, kdo je nejoblíbenějším členem. Dlouhodobě vítězí právě královna Alžběta II., která je hlavou monarchie od roku 1952. Na druhém místě se umístil její vnuk a budoucí král princ William. Kdysi ale na druhé příčce býval Williamův mladší bratr princ Harry. Ten děsivě propadl. Je dnes stejně populární jako vévodkyně Camilla, druhá manželka prince Charlese.

A to je co říct. Camilla, které dlouho Britové nemohli odpustit, že rozvrátila Charlesovo manželství s princeznou Dianou, bývala nejméně oblíbenou členkou rodiny. Jenže poté, co Harry s manželkou Meghan předvedli v uplynulých dvou letech, Camilla je uprostřed žebříčku oblíbenosti a neoblíbenosti. Nejméně oblíbeným je dnes ale princ Andrew. Ten si vede ještě hůř než Meghan.

Osmašedesát procent – dvě třetiny – dotázaných si myslí, že nejvlivnějšími osobnostmi monarchie pro dvacátá léta tohoto století budou William a jeho manželka Kate. Jen sedm procent Britů si myslí, že to budou Harry a Meghan.

Loni touto dobou měl Harry jednasedmdesát procent příznivých hlasů, letos v stejnou dobu má jen pětapadesát procent. Meghan spadla z pětapadesáti procent loni na osmatřicet procent letos.

Královna je vnímána pozitivně u třiaosmdesáti procent dotázaných. V žebříčku za ní jsou na druhém až pátém místě princ William, vévodkyně Kate, princezna Anna a princ Philip.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat