Královna Alžběta velmi ráda relaxuje mytím nádobí

10.12.2020 | Osobnosti

Britská královna Alžběta II. má na všechny běžné každodenní činnosti, které člověk vykonává sám, služebnictvo. Jsou však vzácné dny v roce, kdy má dovolenou, odjede do Skotska a na soukromém hradě pak může sáhnout i na činnosti, na které kvůli úřadu hlavy státu nemá čas. Třebaže i v soukromí většinu činností v domácnosti dělá služebnictvo. Britská vladařka si ráda občas natáhne gumové rukavice a myje nádobí.

Tvrdí to Paul Burrell, který vykonával řadu let funkci osobního komorníka princezny Diany.

„Ona ráda myje nádobí. Natáhne si rukavice, když je zrovna na chatě na Balmoralu, tak tam stojí s rukavicemi a umývá nádobí a dvorní dámy ho utírají. Ráda si prostě namočí ruce do dřezu,“ tvrdí Burrell.

Dvaašedesátiletý komorník princezny z Walesu také tvrdí, že Alžběta II. se nikdy nepřejídala. Ani na Vánoce. Její sebeovládání je až nelidské

„Ona sní pokaždé jen velmi malou porci. Nejí na Štědrý večer vůbec tolik jako my běžní lidé, kdy si dáme na talíř hromadu, přes kterou není vidět na ostatní u stolu. To ona ráda nemá. Pokud má být o královně něco řečeno, pak že má něco, co ostatní členové rodiny nemají, obrovskou disciplínu,“ odhaluje Burrell v podcastu The Secret To.

Ve zvukovém pořadu také zpochybnil to, že by královna většinu nocí spala sama v ložnici a princ Philip zase sám ve své. Ačkoli skutečně mají každý svou ložnici, ty spojuje ještě třetí, kterou využívají společně a nejčastěji.

„Takže myslet si, že královna je pořád sama, pořád v chladném necitovém vztahu, je naprosto nepravdivé. Princ Philip královnu zbožňuje,“ svěřil Paul s tím, že seriál The Crown (Koruna) se v mnoha ohledech realitě velmi vzdaluje. Právě ve scénách tohoto seriálu královna vždy uléhá do postele sama.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat