První portrét Kate Middleton je otřesný. Malíř jí přidal 20 let!

Britská královna Alžběta II. nechala vymalovat první oficiální portrét manželky budoucího krále prince Williama. Catherine, toho času vévodkyně z Cambridge, seděla oficiálnímu královskému portrétistovi Paulu Emsleymu. A nutno podotknout, že jeho výsledné sfumato působí poněkud kýčovitě a především jednatřicetiletou Catherine činí o mnoho let starší.

Sama vévodkyně se prý nechala slyšet, že je výsledné dílo „úžasné“. Jenže její poddaní s tím nesouhlasí. „Bože, vypadá o dvacet let starší,“ děsí se čtenáři na webu deníku The Guardian. Většina se shoduje, že manželka prince Williama vypadá na obraze na jedenapadesát, ačkoli ve středu 9. ledna oslavila teprve jedenatřicáté narozeniny.

Vévodkyně z Cambridge se narodila jako neurozená Catherine Elizabeth Middleton. Sňatkem s princem Williamem se z ní stala šlechtična s nárokem na oslovení „Její Královská Výsost“. Kate je vévodkyní z Cambridge, hraběnkou ze Stratheamu a baronkou z Carrickfergusu.

Kate nebude nikdy královnou

Vévodkyně Catherine z Cambridge zřejmě nebude nikdy královnou. Ani když se její manžel princ William stane králem, ona titul královny zřejmě nezíská. Usilují o to poslanci britského parlamentu v čele s Johnem Hemmingem. Podle nového zákona by se manželé a manželky králů a královen mohli představovat pouze jako princové a princezny choti.

Titul princ choť má dnes i Philip, manžel vládnoucí královny Alžběty II. Po ní usedne na trůn zřejmě její syn princ Charles, jenž se stane králem. Jeho manželka vévodkyně z Cornwallu bude ale maximálně princeznou chotí, nikdy ne královnou. A stejný osud čeká původem neurozenou Kate Middleton, která se stala sňatkem s princem Williamem šlechtičnou s titulem vévodkyně. Až bude William králem, ona zřejmě bude maximálně princeznou chotí.

Manželky vládnoucích králů byli vždy královnou chotí, ale manželé královen neměli nárok na žádný titul, proto je vévoda z Edinburghu – manžel královny Alžběty II. – znám jako princ choť, nikoli jako král.

Britský parlament změnil také zákon týkající se následnictví trůnu. Synové králů a královen měli vždy přednost před staršími sestrami. To teď skončí. Prvorozený potomek prince Williama usedne na trůn bez ohledu na pohlaví.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat