Marilyn Monroe je 53 let mrtvá: Přesto dostala kšeft snů!

Přestože zemřela v roce 1962, žije ve starých filmech a také ve vzpomínkách žijících přátel dodnes. Herečka Marilyn Monroe však letos obživne také v reklamě na výrobky společnosti Max Factor. Té se podařilo získat smějící se obličej blonďaté hollywoodské hvězdy s kontroverzní pověstí k propagaci svých rtěnek, řasenek a dalších líčidel.

Norma Jeane Mortenson, jak znělo občanské jméno jedné z nejslavnějších hollywoodských hereček, zemřela na předávkování drogami ve věku šestatřiceti let 5. srpna 1962 v Los Angeles.

Podle světového kosmetického gigantu Max Factor hrál make-up v životě této hvězdy velkou roli. Z nevýrazné kalifornské holky učinil sexbombu a nejznámější americkou tvář všech dob.

Marilyn ve čtyřicátých letech navštěvovala salón Max Factor na Hollywood Boulevard. „Učinila z rudých rtů, smetanové pleti a dramatických očních linek nejslavnější vizáž čtyřicátých let, je to vizáž, která nadále dominuje světu krásy a módy. Je to nejtypičtější vizáž, která definuje půvab, jemuž se nic nevyrovná,“ uvedla Pat McGrathová ze společnosti Max Factor v rozhovoru pro Daily Telegraph.

Práva užívat tvář hollywoodské hvězdy náleží společnosti Authentic Brands Group.

Norma Jeane Mortenson zemřela ve svém bytě na předávkování barbituráty. Dodnes se spekuluje o tom, zda to byla sebevražda, nebo o její život někdo usiloval. Nemůže to být vyloučeno. Měla prý totiž poměr jak s bývalým prezidentem Johnem F. Kennedym, tak s jeho bratrem Robertem. Během krátkého života se stihla třikrát vdát. V roce 1942 za Jamese Doughertyho, v roce 1954 za Joa DiMaggia a v roce 1956 za Arthura Millera, s nímž žila do roku 1961.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat