První den v práci a první rande. V čem se podobají?

19.11.2015 | Finance

Napadlo vás někdy, že první den v práci se vlastně až nebezpečně podobá první schůzce? Že ne? Pak vám ukážeme, že tyhle dvě události jsou si ve skutečnosti blíž, než byste si mysleli!

V čem se tedy podobají?

1. Výběr oblečení je klíčový. A bláznivý

Stojíte 20 minut před otevřenou skříní, zkoušíte jeden outfit za druhým a v duchu si přísaháte, že si budete napříště oblečení připravovat s velkým předstihem. A nakonec přijdete do práce/na rande pozdě jen kvůli tomu, že jste si dvakrát měnila sukni.

2. Jste nervózní z neznámých lidí

První setkání s novým šéfem či kolegou může být zrovna tak stresující jako setkání s potenciálním partnerem. Padnete si do oka? Budete se mít o čem bavit? Nebude mít na vás příliš velké nároky? Vyhoví vašim představám? A takhle bychom mohli pokračovat ještě dlouho.

3. Naštěstí je tu jídlo

Ano, přinejhorším můžete začít konverzaci o jídle – ať už na schůzce v restauraci nebo závodní jídelně/u automatu s bagetami. Je to univerzální téma, nebojte se ho v obou případech využít.

4. Vaše emoce jsou jak na houpačce

Nálady a pocity se vám budou střídat jako aprílové počasí. Nadšení, rozpaky, zklamání, opět nadšení, naděje, strach, nervozita, těšení se… Vaše hormony už ani nebudou vědět, čí jsou.

5. Fantazie pracuje na plné obrátky

Každý si před začátkem schůzky/prvního pracovního dne v hlavě připraví milion scénářů, jak se situace může vyvinout nebo zvrtnout. A že to jsou někdy pořádně bláznivé představy!

6. Nejste tak docela sami sebou

I když znáte všechny poučky, že si nemáte na nic hrát, stejně v sobě ukrýváte tolik emocí a nervozity, že prostě sami sebou být ani nemůžete. První den v práci i první rande je zkrátka stresová situace, a tak naše mysl a tělo najednou na jakýsi „nouzový režim“. Teprve, až se uklidníme, budeme to zase my.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat