Stydlivky, naučíme vás získat sebevědomí během 2 minut!

05.02.2016 | Finance

Stydliví a přirozeně nesebevědomí lidé můžou získat sebedůvěru během dvou minut. Tvrdí to doktorka Amy Cuddyová z Harvardovy univerzity. Uznávaná americká psycholožka se věnuje výcviku zaměstnanců a pro ty plaché má jednoduchou radu. Stačí zaujmout pozici moci. Fyzický postoj totiž začne produkovat v mozku testosteron, který vyvolá silné sebevědomí.

Doktorka Cuddyová tvrdí, že je to podloženo výzkumy i osobními zkušenostmi. Když má člověk nízké sebevědomí, měl by si stoupnout jako člověk, který je přirozenou autoritou. Tedy buď mírně rozkročit nohy, dát ruce v bok a vypnout hruď, nebo se mírně předklonit u stolu a opřít oběma rukama zeširoka o desku stolu. Oba postoje už po dvou minutách držení vyvolávají silnější sebevědomí. A to tím, že působí produkci testosteronu a pokles kortizolu, čím se posilují příslušná centra sebevědomí

Tento princip funguje oboustranně. Nejenže nesebevědomí lidé zaujímají nesebevědomé pozice, krčí se a jsou stažení, ale tato pozice v nich vyvolává snížené sebevědomí. A platí to i naopak. Sebevědomý postoj vyvolává sebevědomí v mozku,“ tvrdí doktorka Cuddyová, která na výzkumu proxemiky a jejího vlivu na psychologii zkoumá s kolegyní doktorkou Danou Carneyovou.

Společně prokázaly, že když člověk zaujme sklíčenou, obrannou a staženou polohu, zvýší se produkce stresového hormonu kortizolu v těle. Tím se sebevědomí ještě sníží. Naopak když člověk zaujme pozici moci, zvýší se produkce testosteronu v mozku o dvacet procent a sníží hladina kortizolu o pětadvacet procent.

Podle Cuddyové je důležité začít roztažením těla každý den.

„Zvláště, když spíte v poloze plodu, jako já, je to důležité. Než vstanete, dopřejte si minutu, roztáhněte ruce i nohy a v této roztažené poloze počkejte. Pak teprve vstaňte,“ dodává Cuddyová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat