Spořivé ženy jsou štíhlejší!

15.09.2016 | Finance

Šetrné a spořivé ženy jsou štíhlejší. Dokazuje to rozsáhlý průzkum u více než patnácti a půl tisíce osob. Ačkoli je patrné, že i šetrnější a spořivější muži mají útlejší pasy, u žen je efekt silnější. Lidé holdující utrácení jsou podle expertů rozežranější ve všech aspektech života včetně konzumace jídla, což se negativně podepisuje na jejich tělech.

Konzumní styl života je obecný přístup, který se týká všech rovin lidského bytí. Kdo rád konzumuje a neumí si nic odříct, rád konzumuje jak věci a požitky, tak také jídlo. Naopak lidé šetrní a spořiví, kteří si umějí odříct mnohé potěšení, umějí držet na uzdě také svůj apetit.

Vědci z Univerzity v Newcastlu srovnali úspory, příjmy, rodinný status a další proměnné s rozměry postavy a mírou tuku na těle. U žen, které byly nejšetrnější a nejvíce spořily, byl pas útlejší v průměru o tři centimetry ve srovnání s těmi ženami, které utrácely a hýřily nejvíce.

„Všechna měřítka tělesného tuku u mužů i žen výrazně a negativně souvisely se spořivostí… Naše důkazy představují to, že mezi mírou tuku na těle a spořivostí je negativní vztah,“ uvedla autorka doktorka Heather Brownová s tím, že lidé spořiví koukají daleko do budoucnosti a nespoléhají na okamžité potěšení, ale raději investují do zdraví, hodně cvičí a jedí zdravě. Takže víc naspoří a jsou štíhlejší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat