Komentáře k článku

Jura 09.10.2019

Nevim jestli zařadit pravdomluvnost mezi zlozvyky ale ono je to jedno, v rodinné firmě kde se vytvářejí nesmyslné pozice jak přicházejí potomci vyhození ze škol se kariéra dělat nedá. Nejsem nenahraditelný ale minimálně dva roky by šéf musel nového zaučovat a to by neměl čas na milenku, vzhledem k situaci na pracovním trhu kdy mně s řidičákem C stačí zvednout telefon a mám lepší práci mně nikdo nedráždí. A proč tam tedy jsem? Mám nemocné dítě a když nastane problém ve většině případů to můžu v práci zabalit a jet řešit co je třeba což je nejcenější faktor.

aster Jura 09.10.2019

Je fakt, že rodinná firma může perfektně fungovat, ale taky to může být vězení, ze kterého je těžké uniknout...Dala jsem přednost živnosti z podobného důvodu - děti. Jenže taková práce (zčásti) z domova je taky o nervy, protože ani děti ani partner často nechápe, že když je člověk přes den v terénu, to papírování a návrhy apod. musí prostě udělat večer a je to o hubu, když musíte od takové práce každou chvíli vstát a pak hledat, kde jste skončil a k tomu znechucený partner, který chce vědět, proč jste to ksakru neudělal přes den :-P ale přežít se to dá - možná, že šéf (mamlas) je horší.

Jura aster 09.10.2019

Jo taky mám někdy trable vysvětlit že když v pátek večer zavolá šéf jestli můžu sobotu jet s technikou tak jedu a ono se to nestihne a je z toho ještě neděle, samozřejmě od pondělka mám svojí práci. To je prostě daň za to že když potřebuju já vyjde mi maximálně vstříc. Já samozřejmě chápu že manželka musí odpovídat na pracovní Emajly pozdě v noci a tady bych mohl pozvolna přejít do zdejšího článku Jak zlepšit vztah, odložte mobil.

aster Jura 10.10.2019

Oba jsme OSVč a někdy je to dost drsné, ale co už - já měla v životě dva šéfy a to tedy byli MAGOŘI. Má to chyby, to jo, ale člověk je svým pánem a pokud se zachová jako blb, tak holt si to musí vyžrat - ale aspoň sám za sebe (právě si to žeru plným pyskem) :-P

aster 08.10.2019

Skloubit kariéru a mateřství možné je - za určitých okolností. Lepší je věnovat se nejdřív dětem a kariéru nechat na potom - jenže musíte počítat s tím, že to nemusí vyjít - člověk je bez praxe, děti zlobí a manžel nechápe.

Siraellen 07.10.2019

nemyslím si že se to dá spojit

ovace 07.10.2019

myslím si že děti mají přednost

helus 06.10.2019

Ženy samoživitelky to mají těžší.

nea 06.10.2019

záleží hodně na partnerovi, když je žena samoživitelka, tak kariéru neudělá pokud jsou děti přednější

Nor 05.10.2019

Teď se nechci zastávat flákačů nebo bordelářů, ale někdy si taky takové "chyby" u zaměstnanců "vypěstuje" sám zaměstnavatel - například tím, že sám nemá ponětí která zakázka nebo úkol potřebuje kolik dní na přípravu či hodin na samotnou realizaci a zadá vám ji s tím, že odpoledne ve dvě si pro to přijde zákazník... To ať se na mě nikdo nezlobí, ale přesně takoví potom odměňují manažery, kteří mají "čistý stůl" a všechno odevzdají zavčas - jak jinak, když taky pracují na jednom projektu týdně, zatímco ti, kteří se mohou přetrhnout aby tenhle nereálný termín splnili, nedostanou ani pochvalu, a proč by taky? je to jejich práce že...*4* V naší zemi je plno takových pracovitých lidí přehlíženo právě díky takovým hloupým radám, které si berou ti nesprávní lidé za vlastní a nenutí je se zamyslet nad svou vlastní hloupostí...děkujeme

konatovka 05.10.2019

Nikdy jsem do práce nepřišla pozdě, na to jsem byla přísná. :-O

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat