Přestaňte zbytečně utrácet. Tyhle triky pomohou

06.05.2018 | Finance

Vždycky pár dní před výplatou nevěřícně zíráte na stav svého účtu a přemýšlíte, kam jen se ty peníze zase poděly? Možná utrácíte víc, než je nutné, aniž byste si to sami uvědomovali. Jaké tipy se vyplatí dodržovat, abyste neměli tak napjatý rozpočet?

Všechno jde se slevou

Nejrůznější slevové akce potkáváme na každém rohu. Tak proč jich nevyužít? Jestliže o nějakém výrobku víte, že jej budete kupovat, porozhlédněte se, kde jej dostanete nejvýhodněji. Mimochodem, se slevami se dá nakoupit prakticky všechno – od potravin přes oblečení až po služby nebo třeba letenky. Chce to jen hledat!

Doprava? Zdarma!

A když už jsme u porovnávání nákupů – pokud nakupujete on-line, vždy se snažte počkat (tedy pokud to jde), až bude mít e-shop akci na dopravu zdarma. Případně na internetu najdete i obchody, jež mají dopravu zdarma jako standard. I když se částky za dopravné nezdají vysoké, když se nasčítají, dají dohromady docela vysokou sumu. Mimochodem, pokud má e-shop možnost osobního odběru, snažte se ji využít – obvykle je zcela zdarma nebo za mnohem nižší poplatek v porovnání s dopravou.

Na příští sezonu

Za nákupy oblečení také dokážeme utratit vysoké částky. Pokud skutečně nekupujete pouze poslední trendy, pak se vám vyplatí počkat na výprodej a koupit si oblečení na příští sezónu za zlomek ceny, co byl v prodeji po navezení do obchodu. Šaty užijete i příští jaro nebo léto, plavky na další sezónu také rády počkají, dokonce i bundy můžete kupovat poté, co skončí zima a jsou za příjemnější částku. To samozřejmě neznamená, že si nemůžete kupovat oblečení v sezóně, nicméně nadčasové kousky kupujte ve slevě.

Nejnovější modely? Jak kdy

Spousta lidí podlehne nátlaku reklamy a pořídí si novou věc, ačkoli ta, jež mají doma, ještě v pohodě slouží. Často se to týká například elektroniky (mobilní telefony, televize apod.). Přitom často zbytečně utrácíme za věci, jež vlastně nepotřebujeme. Jen proto, abychom ostatním mohli ukázat, že si můžeme dovolit to nejnovější (ačkoli vlastně tak úplně nemůžeme).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat