Signály, podle kterých poznáte, že je nejvyšší čas na jiné zaměstnání

30.10.2018 | Finance

Většina lidí v souvislosti se svojí prací bojuje s motivací a morálkou. Mnozí ze zaměstnání odejít nechtějí, protože se obávají, aby si našli něco jiného, lepšího. Konečné rozhodnutí záleží na každém, všichni mají možnost volby. A kdy právě vy poznáte, že je vhodný čas na výpověď? Tyhle signály napoví!

Jen málokdo může říct, že jeho práce je zároveň i koníčkem. Ty ostatní, méně šťastné jedince, nevhodně zvolené zaměstnání dusí. Nebo minimálně negativně ovlivňuje. Znáte všechny znaky, které signalizují, že byste měli opustit svou práci?

Večer nemůžete usnout

Po ulehnutí do postele neustále přemýšlíte o tom, jak se vám ráno nechce vstávat a jít do práce? V noci se budíte a nedají vám spát pracovní povinnosti, které máte na svých bedrech? Zkuste se dostat až k jádru problému a zjistěte, co konkrétně vás obtěžuje. Je to jen specifický úkol, nebo snad šéf, kolega, monotónnost? Seznamte se s vaší obavou a poté se rozhodněte, jestli zkusíte štěstí jinde.

Nemáte absolutně žádný zájem o práci, kterou děláte

Nebaví vás, neuspokojuje a ani se na ni netěšíte. Nikdy. V podstatě je vám práce úplně ukradená, jen čekáte, zda vám někdo nenabídne něco lepšího. Jestli dosavadní zaměstnání berete jako přestupní stanici, budiž, ovšem jestli vás užírá zevnitř, nenechte se jí pohltit. 

Vaše práce je tak rutinní, až je nudná

Pokud se váš pracovní den stal monotónní tak, že neustále bojujete s nudou, je čas vážně uvažovat o dalším postupu. Pokud to neuděláte, můžete začít psychicky „uhnívat“.

Cítíte se uvízlí – jako na mělčině

Jestli máte pocit, jako byste se dozvěděli vše, co ke své práci potřebujete, nemáte kam postoupit a přijdete si demotivovaní, i pak je vhodné popřemýšlet, jestli by nebylo vhodné podat výpověď.  

Jste znepokojeni finanční stabilitou vaší společnosti

Ve firmě se povídá, že má finanční problémy? Zaměstnavatel dluží na výplatách a nehodlá to nijak rozumně řešit? I když je možná těžké opustit práci, ve které jste roky, pokud kvůli ní trpíte dlouhodobým neklidem, který by mohl mít vliv i na vaše zdraví, sepište si pro a proti. Zůstat či odejít?

Vy už nejste „vy“

Ztratili jste svůj elán a jiskru? Místo toho, abyste vstávali s úsměvem a těšili se na svůj den, je vaším jediným záměrem přežít? Ano, i to je špatně.

Pozorujete negativní fyzické změny

Práce působí na vaše tělo. Ztrácíte-li půdu pod nohama tím, že trpíte nesnesitelnou bolestí těla, přepadají vás záchvaty úzkosti nebo konzistentními pocity melancholie, je čas zvažovat další pracovní možnosti

Nemáte čas pro sebe

Pracujete každý den do noci, skoro nerozeznáváte noc a den? Položte si zásadní otázku. Jaký má smysl vydělávat na živobytí, pokud nemáte čas skutečně žít?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat