Srozumitelný návod, jak začít podnikat

14.11.2018 | Finance

Chcete podnikat, ale nejste si úplně jistá, jak na to? Poradíme vám, jak začít a nespálit se při tom.

Nepochybujte o sobě a jděte do toho

Ženy se obecně oproti mužům potýkají s řadou výhod i nevýhod, pokud jde o vlastní podnikání. Nevýhodou žen bývá nižší sebevědomí a menší průbojnost. Naopak vynikají v komunikaci a empatie jim pomáhá v každodenních situacích. Výzkumy také potvrdili, že ženy, které patří do vedení společností nebo zasedají v různých dozorčích radách, více stojí nohama na zemi, a tudíž tyto společnosti měly lepší hospodářské výsledky. Vyplývá z toho, že ženy na rozdíl od mužů tolik neriskují a jsou opatrnější, což se někdy může jevit jako výhoda. Vidíte, máte zkrátka na to, stačí jen začít.

3 možnosti, jak založit společnost s. r. o.

Jestli chcete rovnou založit eseróčko, ale nevíte jak, máme pro vás návod, který vám pomůže.

​Založení firmy bez pomoci

Pokud se rozhodnete pro tuto variantu, bude založení trvat zhruba měsíc nebo déle, pokud vám úřady nějaké materiály vrátí na opravu. Rozmyslete si název společnosti a kde bude mít sídlo. Nedoporučujeme byt, který nepůsobí dobře, a navíc bude vaše adresa snadno dohledatelná. Své firmě otevřete v bance účet a složíte základní kapitál. Pak musíte najít ještě notáře, se kterým sepíšete zakladatelskou listinu a společně podáte žádost na zápis společnosti do obchodního rejstříku.

​​Založení společnosti na klíč

Pokud se rozhodnete pro založení s.r.o. s pomocí, pak vám ubyde dost starostí. Založení trvá asi 5-10 dní. Založení společnosti na klíč stojí 9 900 Kč a tato částka v sobě zahrnuje všechny poplatky pro notáře a úřady. Pokud budete chtít, dostanete k dispozici i sídlo nebo půjčku na složení základního kapitálu, jehož výše záleží čistě na vás.

Koupě ready made společnosti

Poslední variantu představuje koupě již existující společnosti s. r. o. Koupě firmy na prodej je jednoznačně nejrychlejší způsob podnikání. Za firmu jednáte už za 24 hodin. Firma nevykonávala žádnou obchodní činnost, takže nemá závazky ani pohledávky. V případě zájmu můžete firmu přejmenovat. S úřady už neřešíte vůbec nic. Firma figuruje v obchodním rejstříku a stačí jen, když jí vdechnete život.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat