Na studium není nikdy pozdě. Neváhejte a podejte si přihlášku

02.03.2019 | Finance

V mládí jste se vyučili prodavači, řezníky či švadlenami, ale nikdy vás k sobě podobné zaměstnání nepřitáhlo? Rádi byste ovládali světové jazyky a živili se jako průvodci, stali se učiteli, potřebujete si kvůli zaměstnání doplnit kvalifikaci, nebo se prostě toužíte jen něco nového dozvědět? Tak do toho! Na studium nikdy nejste dost staří.

Už víte, co chcete

Jednou z největších výhod studia ve středním či pozdějším věku, je jasná představa, čeho chce člověk ve svém životě dosáhnout. Mladí lidé, kteří se hlásí na střední nebo vysoké školy, často později zjišťují, že pro ně není obor natolik zajímavý, jak si původně mysleli a uplatnění posléze hledají v jiném oboru.

Vyšší procento úspěchu

Starší studenti berou své studium více vážně, než ti mladí. Pro mladého je totiž studium synonymem nutnosti, kdežto pro staršího člověka otázkou volby. Z toho důvodu je také u studenů středního a seniorského věku vyšší úspěšnost dokončení studia.

Nové obzory

Vystudování jiného oboru vám otevírá nové možnosti. Ačkoli jste polovinu života prostáli za pulty obchodů, nyní z vás mohou být například kvalifikovaní učitelé a své vědomosti můžete předat dál, mladším generacím. Studium vám také může dopomoci k postupu na vyšší pozici ve vašem současném zaměstnání, na kterou byste bez patřičné kvalifikaci nedosáhli. S tím je spojeno zlepšení finanční situace i jiné pracovní benefity.

Vytržení ze stereotypu

Studium není jen o knihách a zkouškách, ale také o poznávání nových lidí, míst a v neposlední řadě také o změně dosavadního životního stylu. Je to skvělý způsob, jak se vymanit s nudné každodenní šedi a začít žít jinak. Možná narazíte na lidi, kteří váš život obohatí o nová přátelství na celý život.

Nezhloupnete

Udržovat mozek v chodu je pro starší lidi nutností a snad neexistuje lepší způsob, než studium. Získávání nových vědomostí, nutnost přemýšlení, použití logického myšlení, to všechno chrání vaše zdraví a podporuje činnost mozku.

A co je víc, než být zdravý, chytrý, vzdělaný, obklopený milými lidmi a spokojený s vlastními výsledky? Tak už neváhejte a přihlaste se!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:28
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat