Věci, na kterých se při plánování svatby nevyplatí šetřit

27.03.2019 | Finance

Svatební sezona co nevidět vypukne, a pokud v letošním roce čeká veselka i vás, jistě už znáte alespoň přibližný rozpočet, který celá akce „spolkne“. Na některých věcech lze poměrně hodně ušetřit. Tento článek ale bude o tom, na čem byste rozhodně šetřit neměli, abyste nebyli zklamaní.

Fotograf

I když vzpomínky na svatební den zůstanou v naší mysli (pokud je neproměníme za alkoholické vzduchoprázdno), šetřit byste rozhodně neměli v případě, že chcete mít váš velký den zvěčněný v obrazech. Připlatit si za kvalitního fotografa a kameramana není nic, co by vás muselo mrzet. Standardně se ceny pohybují mezi 10 000–20 000. Zdá se vám to moc? Jenže práce profesionálního fotografa nekončí nacvakáním pár obrázků.

Většinou je vzhůru dříve, než vy, přijíždí na místo ve smluvený čas, klidně v pět ráno, bude-li třeba. Fotí celý průběh příprav, odjezdu na obřad, obřad samotný a poté i oslavu. Fotí rodinné fotografie, páry, novomanžele, jejich přátele a celý průběh dne. Je s vámi až do pozdních hodin a poté ho čeká mnoho práce s tříděním a úpravou fotografií, aby byly dokonalé.

Úprava fotografií zabere mnohdy celé dny a tam už se taková cena skutečně nabízí. V případě kameramana jde o totéž. I když vám rodina nabízí fotografické služby, berte je spíše jako doplněk. Většinou to totiž nedopadá podle představ novomanželů.

Vizážistka

Pokud chcete vypadat skutečně dokonale na fotkách i v reálu, svěřte se do rukou kvalitnímu vizážistovi. Ten zvolí vkusný make-up, který vynikne na fotografiích a zároveň nebude rušivý a přehnaný. Použije kosmetiku, která zaručí dokonalý výsledek po celou dobu obřadu a oslav. S běžnou kosmetikou a vlastnoručním líčením takových výsledků dosáhnete jen sotva.

Šaty a oblek

Šaty ženicha a nevěsty nemusí být vykládané diamanty a vyšívané zlatem. Rozhodně by ale nemělo jít o oblek od maturity a letní šaty z objednávkového katalogu. A když už, investujte alespoň do úpravy na míru.

Ve svatební den jsou ženich s nevěstou středem pozornosti. Všichni s napětím očekávají model, ve kterém se nevěsta objeví, a proto by také šaty měly vypadat vkusně a reprezentativně. Nepadnoucí oblečení působí mnohem hůř, než jednoduché, levné konfekční modely. Vždy si tedy nechte šaty upravit na sebe.

Pomocník

Mít v takový den vedle sebe někoho, kdo se postará, aby vše probíhalo jak má, je k nezaplacení. Pokud ale nemáte nikoho, kdo by měl dobré organizační schopnosti a dokázal hosty provést celým dnem, zaplaťte si svatebního koordinátora. Ten zajistí hladký průběh celého dne a vy se nebudete muset o nic starat. A věřte, že pokud nikoho takového ve svůj svatební den mít nebudete, poznáte to okamžitě.

Pohodlí

Při výběru místa hostiny a oslavy myslete kromě dobrého jídla a hezkého prostředí také na pohodlí. Mít k dispozici místnost, kde si můžete odpočinout, převléci se, dát si sprchu nebo tam usadit babičku, která si po dlouhém dni potřebuje natáhnout záda, je velmi důležité. Až budete vybírat prostor k oslavě, ptejte se i na tuto možnost.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat