Užijte si zbytek léta i bez schválené dovolené

22.08.2021 | Finance

Nové zaměstnání, dohánění termínů a zastupování kolegů, kteří nemají kam odložit děti. Také jste letos nedostali dovolenou? Nezoufejte! Pěkné může být i pracovní léto, stačí vědět, jak si ho zařídit!

Se zamítnutím volna se většinou pojí věci, které neovlivníte. Pokud nechcete dát výpověď, musíte se dané situaci přizpůsobit. Neberte léto v práci jako trest, ale jako šanci ukázat svou nápaditost! Trik je jednoduchý. Udělejte si letní harmonogram na volný čas!

Dejte stopku stereotypům

Důležité je, abyste si pro svůj volný čas připravili jiný program než obvykle. Musíte se dostat ze standardního stereotypu! Proto si každý den po práci užívejte a těšte se na to. Mnohá města dávají větší prostor kulturním i společenským akcím. Klidně si zajděte na koupaliště, do letního kina, vyrazte do ulic nebo zorganizujte menší cyklistický výlet. Samozřejmě, aktivitu přizpůsobte svému zaměstnání. Jestliže máte fyzicky náročnou práci, relaxujte u vody. Prosedíte celý den v kanceláři? Potom zvolte aktivnější odpočinek. Základem je rozbít každodenní všednost.

Pochlubte se pestrostí

Zatímco ostatní budou jen nečinně ležet na pláži, vy můžete za týden stihnout výlet, kino, grilovačku, tenis… Není tedy důvod se červenat při otázce, kam letos jedete. A navíc budete střídat společnost. Určitě vždy najdete v okolí někoho, s kým lze příjemně strávit volný čas. Na dovolenou přece neodjíždějí všichni ve stejném termínu. Můžete-li si vzít jeden den volna, naplánujte si prodloužený víkend. Snažte se však „vypadnout“ z místa svého bydliště!

Nesledujte sítě

Není nic horšího, než přijít do práce, zapnout počítač a prohlížet si dovolenkové fotografie na sociálních sítích. Pohled na písečné pláže, drinky a hotelové bazény vás k pracovní aktivitě určitě nenakopne. Naopak to ve vás prohloubí přesvědčení o tom, jak je svět nespravedlivý. Proto i odpojení od sítí znamená vybočení od stereotypů. Zkuste si dát závazek, že se na Facebook a jemu podobné stránky pár dní ani nepodíváte.

Zachrání vás podzim?

Když už máte možnost vzít si volno, určitě tak učiňte a neodkládejte to. I podzim je vhodná doba na cestování a možná si takovou rekreaci užijete mnohem víc, než během parného léta. Odpočinek mimo sezonu může být mnohem efektivnější a aktivnější. Zbavíte se přelidnění a shonu, který je během prázdnin v letoviscích přirozený. Týdenní absence projde obvykle i u školou povinných dětí.

Ratolesti ocení spíše společnost vrstevníků

Pokud jste měli na léto větší plány s rodinou, vysvětlete svým potomkům důvody, proč se společná dovolená odkládá. Ruku na srdce. Většinu teenagerů vaše rozhodnutí spíše potěší. Mnozí přes léto raději tráví čas se svými vrstevníky, například na táborech nebo u prarodičů. Klidně si s nimi promluvte a naplánujte krátké výlety po skončení pracovní doby.

Zdroj: kudyznudy.cz, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat