Plnovous znevýhodňuje při hledání práce, brýle a kravata pomohou

31.10.2019 | Finance

Sociální psychologové z Floridy mají špatnou zprávu pro hipstery a jiné milovníky plnovousu. Ačkoli je pěstěná bradka moderní, při konkursu do nového zaměstnání může jeho majitele znevýhodňovat. Šéfové je považují za méně kompetentní a příliš agresivní především v pozicích, kde je potřeba týmová práce a poslušnost. Naopak brýle a kravata vysílají pozitivní signály.

Za všechno může podvědomí

Ačkoli se to může zdát povrchní, lidé jsou příliš slabí na to, aby podvědomé signály vysílané vizáží ignorovali. Většina náborových pracovníků a manažerů na pohovorech tak podléhá primitivním pudům. A vzhled uchazeče je při výběru pro pozici ovlivňuje, třebaže dotyčný v mluveném projevu a životopisu prokáže vysoké kompetence.

Ačkoli je plnovous moderní a podporují ho celebrity, při žádosti o práci v korporátu či kanceláři je nevýhodou.

Plnovous jako překážka

„Výsledky naší studie mají jasné důsledky pro uchazeče o povolání na pozicích, v nichž vizáž vzbuzující dojem, že jste méně vstřícní a vřelí, může být na škodu a snižovat atraktivitu uchazeče,“ uvedl profesor Marc Fetscheri z Rollins College na Floridě v článku pro odborný časopis Journal of Social Psychology.

Ačkoli se tím jeho studie příliš nezabývala, tedy příčinným vztahem, výzkumy jiných sociálních psychologů dokazují, že muži s plnovousem jsou vnímáni jako agresivnější, maskulinnější a příliš dominantní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat