Nebuďte překážkou ve své vlastní kariéře

I když se v práci angažujete nad rámec pracovních povinností a i když v počtu přesčasových hodin vedete, pokud děláte následující věci, pak na kariéru klidně zapomeňte.

Asi nikdo nechce v zaměstnání zůstat trčet na stále stejné pozici. Dříve, nebo později bude každý chtít poskočit na kariérním žebříčku o kousek výš. Ale nerozhoduje o tom jenom váš pracovní výkon. A ačkoli najdete spoustu cenných rad a tipů, jak dosáhnout vytouženého postupu, existují stále lidé, kteří sami sobě nastavují nohu…

Rozdáváte drahocenný čas

Samozřejmě je hezké popovídat si s kolegy, nebo se jen na chvilku kouknout na internet. Ale všichni tihle žrouti času vám denně ukradnou klidně i hodinu. Když tuhle dobu využijete na zpracování úkolů, váš „pracovní“ čas se zkrátí a toho si šéfové určitě všimnou.

Schovejte bodliny

Nikdo nečeká, že v zaměstnání budete probírat celý svůj soukromý život, ale trochu byste na sebe prozradit mohli. Jinak budete brzy platit za podivína, nebo ještě hůře za arogantní osobu, se kterou nechce nikdo pracovat.

Nevyprávějte zbytečně mnoho

Dobré vztahy s kolegy jsou k nezaplacení. Ale rozhodně byste si svoje zaměstnání neměli plést se sezením u psychologa nebo s večerem u vína s nejlepší kamarádkou. Když budete příliš intimní, bude to kolegům nepříjemné.

Nestěžujte si příliš

Nic nedokáže naštvat tolik, jako věčný stěžovatel. Každý nový den rozšiřují špatnou náladu, aniž by to ale na věci cokoli mohlo změnit. Pokud něco nefunguje, jak by mělo, máte právo si stěžovat. Co byste ale nikdy dělat neměli, jen si stěžovat a nijak se o změnu nezasadit.

V práci se nepomlouvá

V práci se sejdou lidé, kteří si v běžném životě nemusejí rozumět. Ale tady nemáte na výběr – všichni spolu musejí nějak vycházet. A někdy je pokušení příliš velké, nepostěžovat si své oblíbené kolegyni a nevypustit trochu jedu do vzduchu. Možná vám to pomůže, ale v kariéře vás to neposune ani o milimetr.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat