Co byste neměli ignorovat před tím než investujete do Ioty

11.10.2021 | Finance

Pojďme se podívat na pár věcí, které byste neměli vynechat předtím, než se pustíte do investování do IOTY.

Co je IOTA (MIOTA)?

IOTA (MIOTA) je jiný druh kryptoměny. Na rozdíl od konkurentů IOTA ke splnění svých úkolů nepoužívá technologii blockchain. Místo toho se platforma spoléhá na různé aplikace pro internet věcí (IoT). Tato platforma má na trhu bezkonkurenční škálovatelnost a nekonečné případy použití.

Je pozoruhodné, že spoluzakladatelé projektu Sergey Ivancheglo, Serguei Popov, David Sønstebø a Dominik Schiener původně neplánovali hostit kryptoměnu nebo dokonce decentralizovanou síť. Když se ale podíváme na IOTA kurz vidíme, že se této kryptomene celkem daří. Místo toho IOTA začala jako výrobce hardwarových čipů IoT. Tyto systémy by mohly zaznamenávat a provádět transakce mezi stroji a zařízeními v rámci ekosystému Internet věcí (IoT).

Poté, co si firma uvědomila potenciál sítě IoT, změnila své zaměření na rozšíření decentralizovaných síťových aspektů této technologie. IOTA umožňuje vývojářům dále zkoumat scénáře případů použití a různé funkce IoT a jejich rozhraní. V důsledku toho hraje IOTA klíčovou roli v dalším přijetí této revoluční technologie.

Internet věcí (IoT)

Internet věcí je termín používaný k popisu miliard chytrých zařízení v dnešním světě. Jakékoli zařízení může být chytré přidáním integrovaných senzorů a schopností komunikovat s internetem. Zajímavé je, že koncept IoT vznikl už v roce 1982. To je okamžik, kdy se skupina důvtipných vývojářů z Univerzity Carnegie Mellon rozhodla přidat senzory do kampusu automatu.

IoT, jak je dnes známo, vzlétlo v roce 2008. V té době se vysokorychlostní internetové připojení a chytrá zařízení staly cenově dostupnými, stabilními a rychlými. Dnes senzory IoT umožňují firmám ušetřit miliony na nákladech na monitorování a přenos dat. Tyto sítě jsou populárnější než kdy dříve, protože zefektivňují a automatizují kritické podnikové systémy dříve nepředstavitelnými způsoby.

IoT tady zůstane

Podle nedávných statistik komunita IoT celosvětově zahrnuje 20,4 miliardy zařízení. Působivě tržní tržby pro toto odvětví činí 212 miliard USD, přičemž do budoucna se předpokládá prudký růst. Abychom vám dali příklad úrovně předpovědi expanze, kterou analytici předpovídají, nemusíte hledat dál, než kam se tyto systémy dostaly. Například jen v Q1 2019 prodal Amazon svým klientům přes 100 milionů zařízení s podporou Alexa. V současné době existuje na trhu nekonečné množství chytrých zařízení, která mohou spotřebitelé využít.

Jaké problémy řeší IOTA?

IOTA (MIOTA) se pokouší napravit některé do očí bijící problémy, kterým čelí sektory IoT a blockchain. Za prvé, poskytuje vývojářům alternativu k blockchainovým sítím pro programování Dapps. Tato diverzifikace umožňuje lepší distribuci informací.

Ve svém aktuálním stavu jsou data IoT velmi rozdělená. Způsob sdílení dat je velmi malý. IOTA však zavádí standardy a poskytuje spolehlivý a cenově dostupný způsob, jak pro všechna tato zařízení efektivně využívat další senzory v síti. Tato strategie otevírá dveře pro některé docela úžasné funkce.

Představte si například, že by vaše chytrá lednice dokázala vycítit, že vám dochází mléko. Lednice by pak mohla odeslat požadavek na další galon buď vašemu chytrému autu, nebo objednávkové platformě obchodu s potravinami. Odtud by se vaše chytré auto mohlo dostat do obchodu a vyzvednout vaši objednávku, nebo by obchod mohl poslat dron s vaší objednávkou přímo k vašim dveřím. To vše a ještě mnohem více je možné díky rozvoji sítí IoT. Nejlepší ze všeho je, že můžete vše sledovat přímo ze svého smartphonu.

Jak funguje IOTA (MIOTA)?

IOTA je teoreticky velmi zjednodušující. Platforma funguje jako most mezi zařízeními IoT. Síť konkrétně zvládne přenos dat do az připojených zařízení v ekosystému IoT. Síť je také schopná přímo provádět komplexní inteligentní smlouvy na více zařízení. K provedení tohoto úkolu se síť spoléhá na novou technologii známou jako Tangle.

Tangle

Tangle je mechanismus konsensu pro IOTA. Tento protokol funguje jako směrovaný acyklický graf (DAG), který dodává síti neuvěřitelnou odolnost. V síti Tangle jsou horníci nahrazeni centrálním koordinátorem. Tento koordinátor shromažďuje data ze systému uzlů a používá je k potvrzení platnosti transakce. Díky tomuto kódu je IOTA jedním z nejrychlejších a nejrozsáhlejších blockchainů, jaké kdy byly vyvinuty.

Data Marketplace

Jádrem ekosystému IOTA je Data Marketplace. Toto je centrum, kde mohou vývojáři senzorů IOTA bezpečně prodávat a přistupovat k aktivním datovým proudům známým jako šifrovaná data MAM (Masked Authenticated Messaging). Cílem trhu s decentralizovanými daty je zpřístupnit data MAM jakékoli kompenzující straně.

Nejlepší ze všeho je, že tato data jsou shromažďována a obchodována v reálném čase. Programátoři mohou pomocí těchto dat vytvářet vysoce citlivé aplikace. Tato strategie je navíc mnohem efektivnější než samostatné senzory pokoušející se prodávat data prostřednictvím vlastních nabídek. Organizuje tento obrovský smyslový systém způsobem, který přispívá k budoucí expanzi.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat