Co vám brání zbohatnout

Bohatství nemusí vždy souviset se štěstím nebo bohatou rodinou v pozadí. Pokud chcete v životě dosáhnout finančně více než ostatní, měli byste si velmi pozorně přečíst následující body.

Zda někdo v životě dosáhne blahobytu a možná i bohatství, závisí na mnoha faktorech. Štěstí je určitě jedním z nich. Mnohem více ale o majetku, kterého nakonec dosáhne, rozhoduje charakter člověka. Těchto šest bodů je jasným znamením toho, že dosáhnout bohatství je pro vás velmi složité.

Zaměřujete se na úspory, nikoli na vydělávání

Jen ten, kdo vydělává, si může něco odkládat stranou. Stejně důležité, jako mít finanční rezervu pro každý případ, je také důležité být všímaví ke zdrojům příjmů. Pokud chcete zbohatnout, měli byste myslet jako bohatí a ptát se sami sebe, jak lze získat další příjem.

Spokojíte se s běžným platem

Stálé zaměstnání samozřejmě nabízí určitou jistotu, ale co se příjmu týče, možnosti jsou velmi omezené. Kromě možná každoročního navýšení platu se tam dá máloco získat. Každý, kdo se odváží udělat krok k samostatné výdělečné činnosti, získává nejen svobodu, ale také možnost znásobit svůj plat. Bylo by naivní se domnívat, že peníze pak tečou samy: Ti, kdo jsou OSVČ, pracují sami a neustále. To vám však dává možnost být placeni spíše na základě výsledků než stráveného času, což se může vyplatit mnohem lépe než fixní měsíční plat.

Kupujete věci, které si nemůžete dovolit

Kdo více vydělává, může také více utrácet. Co byste však za žádných okolností neměli dělat, je brát právě navýšený příjem jako příležitost ke splnění všech svých otevřených přání. Počkejte, až se vaše finance stabilizují, a i přes zvýšený příjem si peníze pravidelně odkládejte. To, co zbyde, pak můžete použít na investice nebo si sem tam splnit nějaké přání.

Nikdy neopustíte svou komfortní zónu

Pokud toho chcete dosáhnout opravdu hodně a opravdu hodně vydělat, musíte se zapojit. A často více než pět dní v týdnu. Nejistota je stejně tak součástí nezávislosti jako potřeba intenzivně pracovat. Bohatí lidé se naučili přijmout období nejistoty a rizika a tvrdě pracovat, aby je překonali. Jakkoli banální to může být výrok, je také pravda, že kde nic není, ani smrt nebere.

Děláte věci, které nemilujete

Pokud chcete být opravdu úspěšní, musíte milovat to, co děláte. Jedině tak vydržíte mnoho hodin přesčasů, nezdarů a rizik. Kdo je pro svou práci zapálený, nenechá se odradit a bude si dál jít za svými sny. Na druhou stranu, pokud se budete snažit plnit sny jiných lidí (např. vašich rodičů nebo vašeho partnera), dříve nebo později budete nešťastní.

Ignorujete nové technologie

I když bitcoiny a krypto znějí jako složité knihy, stojí za to ty knihy alespoň otevřít. Pokud zavíráte oči a uši před novými technologiemi, můžete přijít o skvělou příležitost – zvláště na začátku. Promluvte si s lidmi, které dobře znáte, jen oni vám mohou upřímně říct o výhodách a nevýhodách.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat