Finanční závislost na partnerovi se nevyplatí

10.06.2023 | Finance

Finance jsou oblastí, která může být v rámci partnerství minovým polem. Jakkoli je některým z nás nepříjemné o penězích diskutovat, je zároveň nutné mít jasno v tom, jak se na finance díváte. Kdy a proč jsou pro lásku prokletím?

Tohle je skutečný život… Přijdete o práci, v té staré vám nadřízený už měsíce nebo roky slibuje lepší plat, ale kde nic tu nic, inflace vysoká, ceny v obchodech astronomické – a vy najednou nemáte kam sáhnout, tedy kromě partnerových kapes. Finančně závislé vztahy jsou vztahy, kdy jeden z partnerů má nestabilní nebo nízký příjem a nedostatečné úspory. To ho staví do křehké pozice. A zde jsou důvody, proč by to nikdy nemělo trvat příliš dlouho.

Problémy s dynamikou

Je pravda, že kdokoli má peníze, má i určitou úroveň moci a autority. To platí v každém aspektu života, včetně vztahů. Když partner vyniká veškerou finanční rozhodovací pravomocí, nebudete mít pocit, že ve vztahu máte nějaké slovo.

Ztráta kontroly

Protějšek vydělává, protějšek tedy i schvaluje a vybírá, co pro vás je nebo není vhodné. Pokud chcete jít ven a dopřát si nějaké drahé boty, můžete se dostat do pozice žádosti o příspěvek (či dokonce škemrání). Tato ztráta kontroly nad svými osobními výdaji přispívá ke ztrátě kontroly nad vlastním životem.

Zacházení za stanovené hranice

Podvedl vás, každý den je hrubý, vyčítá, pije, hraje hazardní hry, bývá agresivní… Všechno tohle si ve skrytu duše můžete začít omlouvat. „Partner toho má hodně, navíc mně koupil tohle a tamto. Co bych si bez něj počala? Nemám právo mu cokoli říkat.“ Inu, kam to může zajít?

Příčina napětí

Ve vztazích dochází k hádkám. Ty jsou buď toxické, nebo naopak zdravé. V případě, že dynamika vašich financí není v pořádku, věřte, že to první, o co se partner během hádky opře, je fakt, že vás živí, čímž utrpí vaše sebehodnota. Ostatně, každý se rád cítí produktivní a potřebný. Pokud vůbec nepracujete a máte finanční závislost na partnerovi, můžete si začít připadat trochu „nepotřebně“.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat