Prostreno.cz

Candát se špenátem

Filé z candáta s dušeným špenátem a bambusovými výhonky.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 2h a 0min

    1h a 30min příprava

    30min vaření

  • 675 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy1g
tuky13g

Ingredience na

  • 700 g rybího filé z candáta - případně jiná ryba
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžičky koření pěti vůní
  • 80 ml sezamového oleje
  • 180 g bambusových výhonků - konzervovaných
  • 300 g baby špenátu
  • 6 lžic másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Sezamový olej promíchejte s kořením a rybí omáčkou.
  2. Rybu naporcujte a vložte do připraveného oleje. Marinujte minimálně hodinu.
  3. Na 3 lžících másla nechte zavadnout špenát, přidejte nasekané bambusové výhonky, prolisovaný česnek a duste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Rybu vyndejte z marinády a otřete papírovou utěrkou.
  5. Rybu z obou stran opečte na másle s olejem.
  6. Opečené porce ryby podávejte s dušeným špenátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,21g
  • Sacharidy:

    102,94g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    283,98g
  • Vláknina:

    28,59g

Aktivita pro spálení: 161 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Treska pošírovaná v zeleninovém vývaru

(10 hlasů)
45min
286 kJ

Chilli treska

(11 hlasů)
1h a 10min
504 kJ

Rybí filé se zázvorem

(21 hlasů)
30min
502 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat