Prostreno.cz

Králík dušený na bílém víně se zeleninou

Králičí maso je dietní, zelenina je zdravá. Je to skvělá kombinace.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 690 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy12g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěného králíka naporcujte, osolte a obalte v mouce.
  2. V kastrolu na oleji maso ze všech stran opečte. Opečené maso vyndejte na talíř.
  3. Do stejného kastrolu podle potřeby přidejte olej.
  4. Pak přidejte oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibuli, oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájenou papriku a oloupaný, nakrájený česnek a vše jemně osolte.
  5. Na zeleninu položte opečené porce králíka.
  6. Králíka podlijte vínem, vývarem, přidejte snítky rozmarýnu, kuličky pepře, bobkový list a duste přikryté doměkka.
  7. Přibližně 20 minut před dokončením přidejte k masu očištěné, nakrájené houby.
  8. Před podáváním posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,04g
  • Sacharidy:

    328,10g
    • Cukry:

      18,20g
  • Tuky:

    134,18g
  • Vláknina:

    105,10g

Aktivita pro spálení: 164 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Králík na bílém víně

(6 hlasů)
1h a 45min
743 kJ

Králičí karbanátky

(11 hlasů)
1h a 40min
911 kJ

Králík s petrželovou omáčkou

(24 hlasů)
1h a 50min
759 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík dušený na bílém víně se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat