Prostreno.cz

Cizrnová polévka se smetanou

Cizrna je klasická luštěnina. Její využití v kuchyni je díky příjemné oříškové chuti široké, lze ji přidávat prakticky do všeho.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 651 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy23g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Cizrnu sceďte, propláchněte vodou a nechte dobře okapat.
  2. V hrnci na másle cizrnu orestujte (míchejte 2-3 minuty), 5 lžic cizrny si odložte na ozdobu.
  3. Cizrnu zalijte vývarem, přidejte bobkový list, rozmarýn a 10-15 minut povařte.
  4. Vyndejte rozmarýn, bobkový list a polévku rozmixujte.
  5. Do polévky nalijte smetanu, polévku dochuťte česnekem, mletým pepřem a nechte projít varem.
  6. Podávejte ozdobené orestovanou cizrnou a nakrájenou bazalkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,30g
  • Sacharidy:

    281,30g
    • Cukry:

      21,04g
  • Tuky:

    127,28g
  • Vláknina:

    114,00g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Krémová polévka s celerovými nudličkami

(4 hlasů)
50min
324 kJ

Polévka s cizrnou

(2 hlasů)
45min
508 kJ

Podzimní houbová polévka

(2 hlasů)
1h a 10min
287 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cizrnová polévka se smetanou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat