Prostreno.cz

Vepřová panenka s rajčaty

Jednoduchý a rychlý recept na dietní přípravu vepřové panenky.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 428 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 g cherry rajčat
  • 3 lžíce petrželky - čerstvě nasekané
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 50 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a na pánvi na oleji zvolna opečte z obou stran. Odložte na teplé místo.
  2. Na stejnou pánev vložte nakrájenou šalotku, přidejte kmín, kurkumu, petrželku a překrojená rajčátka. Zalijte vývarem, ve kterém rozmíchejte škrobovou moučku a poduste 5 minut. Vložte maso, prohřejte a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,00g
  • Sacharidy:

    161,60g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    127,50g
  • Vláknina:

    14,00g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové kostky na víně

(17 hlasů)
45min
657 kJ

Kotlety na bylinkách

(23 hlasů)
2h a 10min
1124 kJ

Vepřová pečeně s hruškou

(9 hlasů)
1h a 15min
788 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat