Prostreno.cz

Dušené kuře

Recept na porcované dušené kuře, jehož chuť obohatí estragon.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 703 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny23g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg kuřete
  • 3 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 ml suchého vermutu
  • 1 miska hladké mouky
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany 33%
  • 3 snítky čerstvého estragonu
  • 3 lžíce hrubozrné hořčice

Postup přípravy

  1. Omyté kuře naporcujte. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Kuře posypte solí a pepřem.
  2. Maso obalte v mouce a opečte ze všech stran na oleji. Opečené maso vyndejte na talíř.
  3. Na oleji orestujte cibuli a česnek, zalijte vermutem a vývarem. Vložte zpět maso a přikryté duste 30 minut.
  4. Zalijte smetanou, přidejte nasekaný estragon a hořčici. Poduste dalších 15 minut.

TIP:

Vermut je všeobecné označení pro typ aromatizovaných vín. Původ vermutu je v severní Itálii, měl by se vyrábět z vín alkoholických, s nižším podílem kyselin, neutrálních.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,52g
  • Sacharidy:

    263,40g
    • Cukry:

      16,20g
  • Tuky:

    156,83g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 168 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Jarní kuře

(38 hlasů)
35min
486 kJ

Pečené kuřecí kousky

(22 hlasů)
60min
1031 kJ

Ostrá kuřecí křidélka

(30 hlasů)
60min
1063 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené kuře

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat