Prostreno.cz

Pstruh s lískovými oříšky

Jednoduchý a labužnický recept. Kombinace ryby a oříšků. Čerstvé pstruhy pečte co nejkratší dobu; stačí jen tak, aby se jemné maso při vpichu vidličkou k páteři začalo oddělovat od kostí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 1426 kJ / 340 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy24g
tuky23g

Ingredience na

  • 2 ks vykuchaných pstruhů
  • 100 g lískových ořechů
  • 150 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 80 ml citronové šťávy
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek bílého mletého pepře

Postup přípravy

  1. Ořechy nasekejte nadrobno a opražte je nasucho v pánvi.
  2. Přidejte 4 lžíce másla, citronovou šťávu a 2 minuty míchejte.
  3. Pstruhy osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce.
  4. Pstruhy opečte z obou stran na másle s olejem.
  5. Pstruhy podávejte přelité máslem s ořechy.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,30g
  • Sacharidy:

    164,90g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    248,00g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 340 kcal

42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

101

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s čerstvou majoránkou

(1 hlasů)
30min
584 kJ

Sumec s dušenými rajčaty

(1 hlasů)
60min
574 kJ

Kapr s pórkem a paprikou

(1 hlasů)
1h a 5min
431 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh s lískovými oříšky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat