Prostreno.cz

Hřibová omáčka

Hřibová omáčka je lahodný pokrm, který je ideální pro podzimní období, kdy jsou hřiby v plné sezóně. Tato omáčka je skvělá jako příloha k masu nebo těstovinám.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 407 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g hřibů
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce majoránky
  • 500 ml smetany na vaření

Postup přípravy

  1. Hřiby očistíme a nakrájíme na menší kousky
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle
  3. Přidáme hřiby a restujeme dalších 10 minut
  4. Přisypeme mouku, osolíme, opepříme a přidáme majoránku
  5. Zalijeme smetanou a necháme 15 minut probublávat

TIP:

Pokud nemáte hřiby, můžete použít i jiné druhy hub.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,80g
  • Sacharidy:

    214,80g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    104,95g
  • Vláknina:

    69,00g

Aktivita pro spálení: 97 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí plátky na houbách

(3 hlasů)
1h a 15min
1244 kJ

Pečené houby

(2 hlasů)
40min
510 kJ

Houby Portobello se sýrem

(3 hlasů)
45min
1776 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hřibová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat