Prostreno.cz

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Neboli bruschetta al pomodoro je výtečný předkrm. Jeho chuť vynikne v závislosti na zralosti rajčátek, které pro vaření zvolíte. Nebojte se proto sáhnout po dražších cherry rajčátkách či oválných (podlouhlých) rajčatech.

Ohodnotit
(30 hlasů)
  • 15min

    10min příprava

    5min vaření

  • 359 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 ks velké ciabatty - nebo francouzské bagety
  • 1 ks červené cibule
  • 500 g cherry rajčátek - klíčové je, aby byly vyzrálé
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • sůl a pepř
  • olivový olej - na opekání
  • snítka tymiánu - na ozdobu

Postup přípravy

  1. Ciabattu nebo francouzskou bagetu nakrájejte na 2 cm silné plátky, lehce je potřete olivovým olejem a opečte asi 3 minuty z každé strany. Po opečení každý plátek lehce potřete česnekem.
  2. Během pečení si v misce smíchejte rajčata, cibuli, bazalku, ocet a olej. Opepřete a osolte. Směs pokládejte na opečené a očesnekované plátky ciabatty.
  3. Bruschetty můžete na talířích ještě ozdobit snítkou tymiánu.

TIP:

Bruschetty můžete před servírováním posypat strouhaným parmezánem a nechat na pár minut zapéct.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,20g
  • Sacharidy:

    122,50g
    • Cukry:

      9,04g
  • Tuky:

    203,43g
  • Vláknina:

    21,00g

Aktivita pro spálení: 85 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Šunkové rolky s křenovým krémem

(31 hlasů)
15min
732 kJ

Dýně Hokaido se zázvorem

(16 hlasů)
35min
452 kJ

Plněná rajčata s cranberries v alobalu

(18 hlasů)
20min
914 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat