Prostreno.cz

Slepice na houbách

Slepice v omáčce s houbami.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 639 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny25g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg slepice
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce oleje
  • 200 g žampiónů - nebo čerstvých hub
  • 1 ks mrkve
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 1 ks cibule
  • 120 ml rajčatové šťávy
  • 150 ml smetany 33%
  • 1-2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Očištěnou, omytou slepici naporcujte, dejte do hrnce, zalijte 1,2 l vody, přidejte půl lžičky soli a slepici uvařte doměkka. Uvařené maso oberte z kostí.
  2. Na másle s olejem nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidejte maso ze slepice, očištěnou, nakrájenou mrkev, opepřete, podlijte rajčatovou šťávou, smetanou, přidejte houby, jíšku a poduste 10 minut.
  3. Nakonec přidejte sterilovaný hrášek.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,65g
  • Sacharidy:

    153,68g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    263,37g
  • Vláknina:

    35,82g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Kachní prsa na houbách

(15 hlasů)
1h a 10min
851 kJ

Kachna plněná houbami

(5 hlasů)
2h a 10min
962 kJ

Kuřecí nudličky s houbami

(16 hlasů)
50min
461 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Slepice na houbách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat