Prostreno.cz

Pikantní gazpacho ze žlutých rajčat

Studená polévka z rajčat a okurky.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 25min

    25min příprava

    0min vaření

  • 224 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg žlutých rajčat
  • 1 ks větší okurky - nakrájené na malé kostičky
  • 700 ml vody
  • 1 ks avokáda - oloupaného a nakrájeného
  • 1 ks malé zelené chilli papričky - bez semínek
  • 2 stroužky česneku - jemně nakrájeného
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce čerstvé máty - nasekané
  • 2 lžíce čerstvého koriandru - nasekaného
  • 80 ml panenského olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvé máty
  • 1 ks menší cibule - nakrájené najemno

Postup přípravy

  1. Asi 1 hrst nakrájené okurky odložte na zdobení.
  2. Zeleninu, bylinky a avokádo po částech rozmixujte, vždy s malou částí vody.
  3. Dochuťte solí, limetkovou šťávou a dejte vychladit.
  4. Podávejte ozdobené kostičkami okurek, cibulí, snítkou máty, pokapané olivovým olejem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,86g
  • Sacharidy:

    107,46g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    133,24g
  • Vláknina:

    32,10g

Aktivita pro spálení: 53 kcal

6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Fenyklová polévka

(11 hlasů)
60min
289 kJ

Zelná gulášová polévka

(12 hlasů)
1h a 20min
269 kJ

Čočková polévka s karamelizovanou cibulkou

(16 hlasů)
60min
569 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pikantní gazpacho ze žlutých rajčat

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat