Prostreno.cz

Jehněčí s dýňovým pyré

Jehněčí kotlety s rozmarýnovým máslem a dýňovým pyré.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 15min

    35min příprava

    40min vaření

  • 844 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky17g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Příprava kořeněného másla: V malé misce smíchejte máslo s citrónovou šťávou a rozmarýnem. Zabalte do plastové fólie, vytvořte váleček a máslo dejte na hodinu do lednice.
  2. Příprava pyré: V hrnci s vodou uvařte dýni doměkka. Uvařenou dýni sceďte a rozšťouchejte na kaši. Dejte na pánev, přidejte máslo, sůl, pepř a promíchejte, dejte stranou.
  3. V hluboké míse promíchejte maso s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  4. Na pánvi s těžkým dnem a rozehřátým olejem maso zprudka opečte přibližně 3 minuty z každé strany, nebo víc, podle síly kotlet.
  5. Podávejte s plátky másla, dyňovým pyré, ozdobené větvičkami rozmarýnu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,60g
  • Sacharidy:

    303,70g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    318,88g
  • Vláknina:

    140,00g

Aktivita pro spálení: 201 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí na víně

(9 hlasů)
5h a 0min
1023 kJ

Jehněčí s pomerančovou kůrou

(10 hlasů)
3h a 20min
882 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

verrca
03.06.2016
hedvika
29.04.2016
heenna
09.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s dýňovým pyré

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat