Prostreno.cz

Zvěřinový steak se zeleninou

Zvěřinové steaky s pečenou zeleninou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 767 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy16g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou zvěřinu naporcujte na plátky.
  2. 100 ml oleje smíchejte s citrónovou šťávou, 4 špetkami solí, nasekaným rozmarýnem, bobkovým listem a 4 špetkami pepře.
  3. Steaky v marinádě marinujte alespoň jeden den.
  4. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky, oloupanou řepu a ředkev nakrájejte na plátky. Pórek nakrájejte na špalky dlouhé asi 3 centimetry.
  5. V pánvi, kterou můžete použít v troubě, rozehřejte 4 lžíce oleje, přidejte zeleninu, celé a oloupané stroužky česneku a ocet. Za stálého míchání restujte deset minut, podle chuti osolte a opepřete.
  6. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 10 minut.
  7. Teplotu stáhněte na 180 °C a pečte 30 minut.
  8. Před podáváním opečte zprudka na 6 lžících rozehřátého oleje steaky ze všech stran, přesný čas zvolte podle toho, jak syrové je chcete uvnitř mít. Hotové maso nechte na teplém místě chvíli odpočinout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,60g
  • Sacharidy:

    255,50g
    • Cukry:

      23,20g
  • Tuky:

    228,53g
  • Vláknina:

    103,00g

Aktivita pro spálení: 183 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Guláš z divočáka

(23 hlasů)
1h a 45min
667 kJ

Srnčí medailonky s brusinkami

(11 hlasů)
40min
730 kJ

Bažant s hroznovým vínem

(17 hlasů)
1h a 20min
553 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zvěřinový steak se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat