Prostreno.cz

Gombasecká zelňačka

Skvělá zelňačka s klobásou.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 546 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 300 g Gombasecké klobásy
  • 300 g kysaného zelí
  • 3 ks středně velkých brambor
  • 2 ks středně velké cibule
  • 50 g másla
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 svazku čerstvého tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • K podávání
  • 6 lžic kysané smetany

Postup přípravy

  1. Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli opečte na másle se sádlem dozlatova.
  2. Přidejte kmín, papriku, hladkou mouku a za stálého šlehání metlou vytvořte řídkou jíšku, kterou pomalu zalévejte vývarem.
  3. Po mírném zavaření přidejte kysané zelí i s lákem, tymián, na centimetrové kostičky nakrájené brambory, sůl pepř a vše důkladně provařte na mírném plameni 20 minut.
  4. Klobásu nakrájejte na tenká kolečka a po změknutí brambor vložte do polévky.
  5. Do hotové polévky přidejte najemno rozsekaný a rozetřený česnek, případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Při servírování vkládejte do polévky lžíci zakysané smetany.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,30g
  • Sacharidy:

    336,30g
    • Cukry:

      30,53g
  • Tuky:

    288,29g
  • Vláknina:

    93,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ

Pórková polévka

(13 hlasů)
45min
398 kJ

Česneková polévka a ztracená vejce

(13 hlasů)
45min
571 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gombasecká zelňačka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat