Prostreno.cz

Štrúdl z pivního těsta

Štrúdl s jablky, ořechy a perníkem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 30min

    50min příprava

    40min vaření

  • 950 kJ / 227 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy34g
tuky9g

Ingredience na

  • 400 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 200 ml 10° piva
  • 6 ks jablek
  • 6 lžic nastrouhaného perníku
  • 80 g rozinek
  • 80 g vlašských ořechů
  • 2 špetky mleté skořice
  • 2 lžíce cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • Na potření
  • 1 ks vejce

Postup přípravy

  1. Z mouky, másla a piva vypracujte hladké těsto, které položte na talířek a přikryjte na půl hodiny. nahřátým kastrůlkem.
  2. Očištěná jablka nakrájejte na tenké plátky, v míse smíchejte s rozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem.
  3. Na pomoučeném vále vyválejte z těsta jeden nebo dva pláty (podle toho, jestli chcete mít jeden nebo dva záviny), posypte strouhaným perníkem a rozprostřete náplň.
  4. Zabalte, kraje utěsněte a potřete rozšlehaným vajíčkem.
  5. Těsto na několika místech propíchněte špejlí nebo vidličkou a pečte v troubě předehřáté na 170 °C dozlatova.
  6. Po upečení nechte závin chvilku „vydechnout“, ještě vlahý jej nakrájejte. Zůstane pak pěkně křehký.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,45g
  • Sacharidy:

    527,26g
    • Cukry:

      304,80g
  • Tuky:

    175,73g
  • Vláknina:

    68,21g

Aktivita pro spálení: 227 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Sladký krém z ricotty

(43 hlasů)
60min
990 kJ

Tvarohový dezert

(22 hlasů)
30min
988 kJ

Ovocná bábovka

(16 hlasů)
1h a 5min
920 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štrúdl z pivního těsta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat