Silikonový, s vůní, nebo na vodní bázi? Testujeme lubrikační gely

19.03.2010 | Sex a vztahy

Lubrikační gel, pro někoho běžný pomocník, někdo tato slova nedokáže ani vyslovit nahlas. A k čemu vlastně lubrikační gel slouží? A jak si vybrat ten správný? Společně s vámi je otestujeme na vlastí kůži.

Kdy se lubrikační gel hodí?

Lubrikační krémy a gely jsou speciálně vyvinuté ke zvlhčení poševní sliznice. Zvyšují kluznost, a tím snižují riziko drobných poranění. Nejčastěji se používají při análním styku, při použití vibrátoru a jiných pomůcek, ale často mají ženy problém s nedostatečnou vlhkostí po porodu, užívání antibiotik či po operacích. Ale někdy prostě jen nemáte čas na předehru, a lubrikační gel vám pak může sex velmi zpříjemnit.

Potřeba použití lubrikačního gelu se ale mění i s věkem ženy, přece jen v osmnácti se vám lýtka zapalují o něco více než v pětatřiceti – se dvěma dětmi, hypotékou a leasingem na auto. Roli hraje i fáze vztahu – první tři měsíce, kdy po sobě toužíte i několikrát denně a spodní prádlo vám vlhne jen při pomyšlení na sex, jsou nesrovnatelné s tím, když společné soužití trvá již několik let a přimět vaše tělo ke vzrušení je čím dál těžší. V každém případě, pokud cítíte, že gel by měl být součástí vašich erotických hrátek, nestyďte se to s partnerem probrat, aby neměl mylný dojem, že dělá něco špatně a zajděte ho společně nakoupit.

A kde jej koupíme?

Pokud kupujete lubrikační gel poprvé, jděte tam, kde vám poradí – do sex-shopu či lékárny. Existuje totiž opravdu široká škála výrobků, ze které si můžete vybrat. Nestyďte se zeptat na různé materiály, vůně a příchutě, abyste si vybraly gel, který vám bude vyhovovat. Pokud už budete znát svého favorita, koupíte lubrikant i v každé větší drogerii nebo, pokud se stydíte, na internetu.

Ale pozor!

Pokud máte problémy s alergiemi, či trpíte častými gynekologickými problémy, použijte nejšetrnější variantu, bez parfemace a jiných přídavných látek. Ale pozor, ty jsou určeny jen k poševnímu styku, nevhodné jsou k análnímu styku.

Při výběru je důležité také zvážit, zda gel použijete s kondomem nebo bez a zda ho hodláte použít v kombinaci s erotickými pomůckami (vibrátory, vibračními kroužky aj.). Některé gely na silikonové bázi totiž mohou kondom a pomůcky poškodit. Nestyďte se proto zeptat prodavačky nebo lékárnice, zda je s nimi možné gel použít.

Jak vybrat ten pravý?

Existují lubrikanty vaginální a anální. Obě skupiny lze ještě rozdělit dále podle základu, ze kterého je vyroben, podle vůní… Postupně s vámi vyzkoušíme všechny. Dnes jsme společně s vámi vyzkoušeli tyto tři:

1. Vaginální na vodní bázi
2. Vaginální na silikonové bázi
3. Lubrikanty s příchutí

Hodnotili jsme cenu, celkový dojem a univerzálnost využití.

Lubrikant – Eros
Použití: Lubrikační gely na vodní bázi se dají použít nejen k pohlavnímu styku, ale i ke všem pomůc-kám bez ohledu na materiál. Po čase mají tendenci vysychat, jen ty nejkvalitnější mají dlouhou dobou kluznosti a nemusí se přidávat.

Cena: 595 Kč

Hodnocení redaktorky Chiary: U lubrikačního gelu na bázi vody je velkou nevýhodou, že jej nelze použít na masáž a naprosto nevhodný je i k análnímu a orálnímu sexu. Naopak jej lze použít při současném použití kondomu, aniž by se snížila jeho ochrana proti početí či pohlavně přenosným chorobám. Známka: 2 -

Hodnocení uživatelky Petry z Prahy 4: Mile mě překvapilo, že i když jde o gel na vodní bázi, tak nevyschl jako ty levnější, které se prodávají například v hypermarketech. Nespornou výhodou je, že se po sexu snadno setřel vlhčeným ubrouskem a nenadělal v posteli nepořádek jako silikonové nebo olejové. Známka: 1

TIP: Další gely na vodní bázi najdete ZDE


LubrikantShiatsu intimate moments
Použití: Lubrikační gely na silikonové bázi se dají použít nejen k pohlavnímu styku, ale i na masáž a k pomůckám. Pozor, nesmějí být použity se silikonovým materiálem, silikony mají tendenci se pojit a povrch pomůcky by se změnil. Vhodné jsou také k vodním hrátkám, čistou vodou se nedají smýt, až mýdlovou. Neobsahují tuky ani oleje.

Cena: 395 Kč

Hodnocení redaktorky Chiary: Pokud si rádi užíváte sex ve sprše či vaně, tak právě pro vás je vhodný gel na silikonové bázi. Ten lze ve většině případů použít i v kombinaci s kondomem, aniž by došlo k jeho poškození. Pokud trpíte sníženou poševní vlhkostí, nebo pokud od posledního sexu uběhl již nějaký čas (např. kvůli porodu, dlouhodobé nemoci či operaci), raději sáhněte pro gel na silikonové bázi, který vám „návrat“ k sexu usnadní a zpříjemní. Známka: 1-

Hodnocení uživatelky Petry z Prahy 4: Gel jsme nemuseli doplňovat ani při opakované souloži : ). Přijemný je i fakt, že jsme mohli použít menší množství než gelu na vodní bázi, a balení nám tak určitě déle vydrží. Jedinou nevýhodou je, že se člověk musí chtě nechtě jít po sexu opláchnout teplou vodou s mýdlem, jinak se toho mazlavého pocitu v rozkroku nezbaví. Známka: 2

TIP: Další gely na silikonové bázi najdete ZDE


Lubrikant Freshfruits cherry
Použití: Lubrikační gel na vodní bázi s příchutí višní. Je určen k orálnímu sexu, k usnadnění vaginální-ho styku a k použití s erotickými pomůckami všech materiálů. Vhodný i k použití s kondomem.

Cena: 595 Kč

Hodnocení redaktorky Chiary: Ochucené lubrikanty se převážně používají ke zpestření orálního sexu a mohou výrazně pomoct při překonání obav z této praktiky. Dejte ale pozor, abyste to nepřehnaly s množstvím, které při orálním sexu použijete, zvláště pak pro nás ženy může být velké množství dávivé. Gely s příchutí se dají použít i k vaginálnímu styku a pomůckám. Pokud nejste milovnicí višní, můžete sáhnout třeba po čokoládě nebo po exotické příchuti pina colada. Známka: 2

Hodnocení uživatelky Petry z Prahy 4: Ochucený gel jsem použila poprvé v životě a hned jsem si začala vyčítat, že jsem ho do naší sbírky nezařadila již dříve. Jak já, tak můj partner jsme vždy používali pro zvlhčení jen vlastní sliny, ale to není ani sexy ani praktické, hlavně kvůli vysychání. Příjemná byla i ovocná chuť, kterou bych přirovnala ke žvýkačce. Známka: 1-

TIP: Další gely s příchutí najdete ZDE

POZOR: Už na příští týden jsme pro vás připravili test lubrikačních gelů dráždivých a lubrikačních gelů oddalujicích vyvrcholení.
 

Testování vzniklo ve spolupráci s

 

Chcete se také zúčastnit našeho testování erotických pomůcek? Napište nám na redakce@bety.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat