Zázračná červená řepa: Zlepšuje sportovní výkony, erekci i paměť

Červená řepa je od starověku vysoce ceněna pro svůj obsah zdraví prospěšných látek. Moderní lidé se k neprávem často opomíjené okopanině znovu vracejí. A i ty národy, které ji běžně nekonzumují, v ní nacházejí zalíbení díky moderním poznatkům. Červená řepa je bohatá na dusíkaté látky, které zvyšují výkonnost atletů. Australští vědci zjistili, že při každodenní konzumaci může řepa dost pohnout s výkony sportovců.

Dusíkaté látky v řepě působí blahodárně na oběhovou soustavu, zlepšují tak nejen výkonnost svalů a funkci plic, ale také funkce mozku a dokonce i erekci. Ideální je každý den si odšťavnit či rozmixovat jednu řepu a pozřít syrovou šťávu či kaši během snídaně či svačiny.

Profesor Peter Peeling z University of Western Australia provedl experiment s kajakáři. Podával jim buď řepný džus, nebo placebo. U jedinců, kteří dostávali řepu, se výrazně zvýšila výkonnost i výdrž během sportu.

Dusičnany z červené řepy zlepšují účinnost procesů v mitochondriích, což jsou jakési energetické továrny v buňkách. To znamená, že ATP (adenosintrifosfát), což je přenašeč energie, může být ušetřen pro svalovou aktivitu, což vede ke snížení kyslíkových nákladů na určitý výkon,“ tvrdí profesor Peeling.

Červená řepa je tak účinnou přírodní náhradou kreatinových preparátů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat