Proč chlap po sexu hned usne?!

08.04.2016 | Sex a vztahy

Ženy často po souloži s partnerem místo láskyplného švitoření jen naštvaně koukají do tmy. Ačkoli by si rády povídaly a mazlily se ještě, jejich protějšky se odvalí na bok a v tu ránu usnou. Jenže za to nemůžou. Jedná se nejčastěji o jedince, kteří mají hodně testosteronu. A právě hormon způsobuje silné fyziologické reakce, kvůli nimž se vypíná mozek.

Muži s vyšší hladinou testosteronu bývají tzv. macho. A právě oni nejčastěji po sexu usnou a nemají zájem o povídání či další doteky. Podle vědců z Connecticutu za tohle chování úplně nemůžou.

I některé ženy mající vyšší hladinu testosteronu nemají zájem o povídání po souloži. U mužů je ale tento jev výraznější a platí, že čím vyšší hladina testosteronu v krvi je, tím spíš muž po kopulaci okamžitě usíná a nemá zájem o další interakci.

Pro výzkum poskytlo data 253 osob. Nejprve po dobu dvou týdnů zaznamenávali různé aspekty svého sexuálního života. Poté jim byly odebrány vzorky slin, z nichž byla změřena hladina testosteronu.

„Ti, kdo měli vyšší hladinu testosteronu, měli tendenci považovat povídání po souloži za ošidné a méně prospěšné než lidé, kteří měli hladinu testosteronu nižší. Komunikovali méně, méně vyjadřovali osobní emoce a častěji říkali partnerům negativní věci,“ tvrdí autoři výzkumu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat